2014-09-10 07:24:33
Motorkár nakrútil vlastnú smrť.
Motorkár nakrútil vlastnú smrť.
Zdroj: derehamtimes.co.uk

VIDEO: Motorkár nakrútil vlastnú smrť. Rodina nahrávku zverejnila ako výstrahu!

Palubné, či GoPro kamery zachytili už hŕbu nebezpečných situácií a nehôd. Tentokrát zachytili smrť.

38-ročný motorkár David Holmes z Sprowstownu vo Veľkej Británii miloval motorky a bez vážnej nehody jazdil viac než 20 rokov. V ten deň sa vracal z motorkárskeho zrazu a na medzimestskej ceste svoju Yamahu poriadne rozpumpoval. Mal rád rýchlosť, tak ako každý majiteľ športovej mašiny. Šiel vysoko nad povolený limit 60 MPH (96 km/h) a nespomalil ani na križovatke.

V protismere odbočoval vodič Benjamin Austin v čiernom Renaulte Clio doprava (v anglicku je to obdobná situácia, akoby u nás odbočoval doľava), skrížil Davidovi Holmesovi cestu, ten sa v rýchlosti viac než 140 km/h už nedokázal vyhnúť zrážke, vrazil do prednej časti vozidla preletel niekoľko metrov a dopadol na zem v priľahlom lesíku.

Bol na mieste mŕtvy, a to aj napriek bleskovému príchodu záchranárov. Škody boli veľké, no vodičovi Clia ani nikomu ďalšiemu sa nič vážne nestalo.

Nahrávka bola následne použitá pri súdnom konaní, ktoré uznalo Benjamina Austina vinného zo zabitia neohľaduplnou jazdou. Keďže vodiči za Austinom videli už z diaľky prichádzať motorkára, bolo jasné, že Austin sa nedostatočne venoval riadeniu a nepresvedčil sa poriadne, že v protismere nič nejde. Podľa zistení súdnych špecialistov bolo prichádzajúcu motorku vidieť viac než sedem sekúnd, Austin teda mal dostatočne dlhý čas nato, aby si ju všimol a dal jej právom prednosť.

Veľký podiel viny mal pochopiteľne aj motorkár David Holmes, ak by však vodič Clia dával pozor, nehode sa dalo predísť a motorkár by „len“ prekročil rýchlosť.

Zdroj: derehamtimes.co.uk
Zdroj: derehamtimes.co.uk

Na obrázkoch vyššie je Clio po náraze a smútočná jazda motorkárov na počesť Davida Holmesa.

Pred pár dňami polícia po dohode s rodinou Davida Holmesa zverejnila nahrávku z kamery, ktorú mal na helme. Na videu je vidieť nielen to ako odchádzal z miesta stretnutia, no taktiež posledné sekundy jeho života.

Vo videu, ktoré nájdete pod článkom uvidíte aj Davidovu mamu, ktorá na konci vyzýva všetkých vodičov, aby neprekračovali maximálnu rýchlosť a aby sa na cestách, hlavne pri odbočovaní sústredili a dávali pozor. A to nielen na seba, ale aj na ostatných účastníkov cestnej premávky vrátane motorkárov.

A má pravdu. To, že motorkári riskujú je ich osobná vec, avšak vyčítať si do konca života, že ste motorkára poslali na cintorín, to by nechcel nikto z nás.

Video je výstrahou, žiadosťou matky, ktorá o syna pre jeho chyby a chyby iných prišla. Pozrite si ho a dávajte si na cestách pozor.   

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com, derehamtimes

Komentáre k článku


Stream naživo