2014-08-29 12:46:39
Elektrobicykle Oto Cycles OtoK
Elektrobicykle Oto Cycles OtoK sú krásne s retro vzhľadom.
Zdroj: Oto Cycles Ben

Štýlové elektrobicykle s krásnym retro dizajnom starých motocyklov

Oto Cycles je španielsky výrobca neuveriteľne krásnych bicyklov, ktoré sa ponášajú na motorky.

Rodinná firma konštruktérov z Barcelony sa rozhodla predstaviť svetu svoje nádherné modely elektrických bicyklov. Ich silná inšpirácia dizajnom motocyklov z 50. rokov minulého storočia je viac ako evidentná. Ale to vôbec neprekáža. Mať doma bicykel, dokonca s elektrickým motorom, ktorý uľahčuje šliapanie do pedálov, so vzhľadom prvých motocyklov – to by sa mi páčilo.

Elektrobicykle značky Oto Cycles sa vyrábajú v dvoch modeloch: OtoR a OtoK, ktoré sa odlišujú niektorými konštrukčnými riešeniami, tvarom. Majú dojazd do 50 až 70 kilometrov a ich maximálna rýchlosť s elektrickým pohonom je 25 až 42 km/h podľa výkonu elektromotora. Voliteľne, pri montáži najsilnejšieho až 750 W motora sa zvýši až na 50 km/h, samozrejme na úkor dojazdu. Ich hmotnosť je približne 20 – 23 kilogramov.

Ako sa píše na stránke výrobcu, je možné si vybrať zo širokého spektra farieb a doplnkov. A keďže sú elektrobicykle vyrábané ručne, znamená to, že nenájdete dva rovnaké. Tým si tieto modely zachovávajú svoju exkluzivitu.

Zdroj: Oto Cycles Ben
Zdroj: Oto Cycles Ben

Striedavé elektrické motory majú výkon 250 W pracujú s napätím 36 voltov a prúd až  10,4 ampéra im dodávajú 12 Ah lítium-nikel-kobalt-mangánové (LiNiCoMn) batérie Samsung. Dokážu sa nabiť za 4 hodiny a majú vydržať viac ako 1500 nabíjacích cyklov.

Dôležitý je však hlavne krásny dizajn. No nekúpili by ste si takúto nádheru?

Zdroj: Oto Cycles Ben
Zdroj: Oto Cycles Ben

Jozef Vydra
ZDROJ: Oto Cycles Ben

Komentáre k článku


Stream naživo