2014-09-02 04:55:00
Upratovat sa musi! Aj
Upratovat sa musi! Aj ked to nejde...

VIDEO upratovacej čaty z Kazachstanu baví svet! Pozrite si ho

Takto sa upratuje v Kazachstane. Pomaly a kolísavo, ale upratuje sa, a to je hlavné! U nás sa odpadky z ulíc musia zdvihnúť samé.

Všetci by sme chceli mať čisté ulice, ale namiesto toho, aby sme ich upratali, ešte ich aj poriadne zašpiníme. Nie je tu kôš? Hodím to na zem! Veď platím dane, nech to niekto uprace!

Samosprávy nemajú peniaze na upratovacie čaty, ktoré by stíhali upratovať po nás a udržiavať ulice čisté. Pľujeme žuvačky na chodníky, odpadky hádžeme do kríkov a smeti vyvážame za dedinu. Popritom sa tvárime, že nám neporiadok vadí a sťažujeme sa ako sa štát nestará a neupratuje.

Zabúdame, že štát sme aj my a že pokiaľ nebudeme dbať na poriadok vonku aj my, nikdy tu čisto nebude. Z predstavy, že by sme upratali park, či iné verejné priestranstvo nám je do smiechu. Radšej udržiavame v dokonalom poriadku svoje trávniky a svoje koberce, dlážky... Aj jesť by sme z vlastnej podlahy mohli...

V Kazachstane chcú mať tiež ulice čisté a platia upratovacie čaty. Tá z Kazachstanu je príkladom toho, že upratovať treba aj keď nám nie je dvakrát najlepšie.

Problém je, že niekedy by bolo lepšie radšej to vzdať a vyspať sa. Žena, ktorá s kolegyňami upratovala ulicu v hlavnom meste Astana, sa však vzdať odmietla. Zohla sa k smeti a... a zakolísala sa... neraz.

Napriek tomu sa nevzdala a bojovala s odpadkom tak dlho a úporne až tento ťažký súboj odhodlania a rovnováhy vyhrala :D. Veď pozerajte:

Ak ste z videa nadobudli pocit, že upratovačka pred službou pila, mýlite sa! Iba bola veľmi, veľmi unavená... Spoločensky.

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo