2014-08-31 04:10:00
Keď sa z pretekov
Keď sa z pretekov cestných špeciálov stane drifterská súťaž

VIDEO: Čo urobiť aby preteky V8-čiek boli zábavnejšie? Stačí pridať vodu!

Preteky vozidiel vybavených motormi V8 sú v Austrálii to najlepšie čo môžete stretnúť na okruhoch. Keď zaprší... Je to ešte lepšie.

Keď na okruhu v Sydney začalo počas pretekov V8 Supercars pršať, zdalo sa, že sa zábava na chvíľu končí, minimálne dovtedy, kým autá neprezujú, prípadne kým neprestane pršať.

Lenže to by nemohol byť lídrom pretekov Shane van Gisbergen z Nového Zélandu, ktorý v snahe udržať si vedúce postavenie nespomalil, ale začal jazdiť bokom.

S vypnutou kontrolou trakcie začal rezať jednu zákrutu za druhou akoby sa z ničoho nič ocitol na driftérskej súťaži. Najlepšie na tom však bolo, že jazdci za ním urobili to isté. Nenechajú ho predsa ujsť! Odrazu sa tak z pretekov cestných špeciálov stala takmer dokonale synchronizovaná drifterská predvádzačka a diváci nemohli byť spokojnejší.  

Z nudného krúženia a čakania na boxy sa tak razom stala show aká sa pri pretekoch superšportových áut jednoducho nevidí.

Nakoniec, prečo by jazdci nemohli ísť bokom, keď majú Podkapotou V8-čky s výkonom viac než 600 koní a všetká sila sa prenáša na zadnú nápravu? Prečo? Lebo je to riskantné, ako jazdcom oznámili z boxov.

Kým im šéfovia tímov nevynadali, bolo sa na čo pozerať. A teraz si predstavte, že by niečo podobné urobili jazdci F1. To by bolo radosti! :)

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com, V8 Supercars

Komentáre k článku


Stream naživo