2014-08-27 13:49:47
Priecestie je blbuvzdorné
Priecestie je blbuvzdorné

VIDEO: chcel obísť závoru na vlakovom priecestí. Závora sa pomstila!

Poznáte takých chytrákov? Riadia sa vetou: čakanie je strata času. Navyše sú presvedčení, že keď obídu závoru vyhrajú hlavnú cenu.

Problém je, že pomerne často nie je hlavnou cenou ušetrených pár minút, ale odtlačok vlaku na boku auta. Nie je výnimočné, že sa z tejto hlavnej ceny ani tešiť nemôžu.

Už malé dieťa vie, že prechádzať cez vlakové priecestie, keď blikajú červené svetlá je veľmi nebezpečné. Aj malé dieťa vám povie, že na priecestí sa treba vždy pozrieť doľava i doprava, aj keď sa zdá, že vlak nejde. A aj malé dieťa vie, že keď sa na priecestí zavrú závory, nesmie sa prechádzať.

Napriek tomu sa vždy nájde dostatok dospelákov, ktorí si myslia, že to stihnú, že sú lepší a že si tak pomôžu. Netreba sa veľmi čudovať, že takých chytrákov sa rodí veľa aj v Rusku.

Správneho „geroja“ predsa nejaké svetielka a závora nezastavia, nie? Lenže iní Rusi vymysleli spôsob ako aj blbcov naučiť, že sa závora nesmie obchádzať. Stvorili blbuvzdorné priecestie!

Vytvorili „pomocníčku“ pre závoru, ktorá sedí v zemi a čaká, kým sa blbec priblíži. Ak sa priblíži a závory nie sú spustené, všetko je v poriadku. Ak sa priblíži a prichádza vlak, dostane poriadnu príučku.

Bariéry reagujúce na približujúce sa vozidlo nie sú žiadnou novinkou, no neexistuje veľa priecestí, ktoré by nimi boli vybavené.

Otázka znie, či by nebolo lepšie a jednoduchšie postaviť závorový systém aký sa používa u nás s celkovo štyrmi závorami na priecestí. No možno je pre zamestnancov železníc bariérový systém sympatickejší. Nemusia aspoň uponáhľaných hlupákov naberať vlakom a zbierať po kúskoch v okolí priecestia...

Video zachytáva mladého muža na Nissane X-trail, ktorý sa cez priecestie ponáhľal až príliš. Nižšie pripájame video z podobnými situáciami na priecestí.  

Ján Hargaš
ZDROJ: carscoops.com, youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo