2014-08-25 09:40:18
Audi A6 L pick-up
Audi A6 L pick-up existuje v jedinom exemplári - v Číne
Zdroj: autohome.com.cn

Už ste videli Audi A6 ako pick-up? Je to rarita a pochádza z Číny...

Ako inak, žiada sa povedať. Toto by asi neprišlo na um nikomu v sídle automobilky v Ingolstadte.

Treba poznamenať, že špecifický čínsky automobilový trh sa vyznačuje nielen túžbou po predĺžených verziách európskych sedanov, ale tiež citom pre samotné automobily. Ako príklad môže slúžiť jeden tamojší predajca, ktorý sa rozhodol prestavať Audi A6 v predĺženej verzii na štýlový pickup.

Ak by sa tak nestalo, auto by pravdepodobne skončilo na vrakovisku. Ťažko havarovaný model A6L zachránil doslova v hodine dvanástej z útrob ťažkotonážneho lisu, kam auto pôvodne smerovalo. Audi bolo totiž po ťažkej havárii, pri ktorej sa výrazne poškodilo od B stĺpika  smerom dozadu. To bol asi hlavný dôvod nápadu prestavať toto auto na pickup. Škoda len, že okrem fotiek po prestavbe nezverejnili aj fotky auta po nehode, aby sme sa presvedčili, ako úspešná bola prestavba.

Auto má zvýšený podvozok, sedemnásťpalcové zliatinové kolesá v štýle Audi R8, xenónové predné svetlomety s ostrekovačmi, parkovacie senzory a výfuk s dvoma koncovkami. Hoci sú na karosérii označenia V10 a RS6, v útrobách tohto auta však „vnútornosti“ superrýchleho modelu určite netreba hľadať. Pod kapotou je totiž bežný dvojlitrový turbomotor so štyrmi valcami a výkonom 127 kW. Poháňa navyše iba prednú nápravu.

Zdroj: autohome.com.cn
Zdroj: autohome.com.cn

Výsledok napriek neistému začiatku je však celkom akceptovateľný. Ba čo viac, prestavba sa nakoniec celkom podarila a vzniklo netradičné a zaujímavé auto. Pýtate sa, či sa bude objavovať aj na cestách veľkej Číny? Sklameme vás, ale nebude. Celá prestavba totiž priniesla auto, ktoré bude slúžiť zrejme len ako naleštený showcar. Takto upravený model totiž nie je schválený pre prevádzku na verejných komunikáciách... Veru, ani v ďalekej Číne už nepustia na cesty čokoľvek.

Zdroj: autohome.com.cn

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo