2014-08-16 03:54:21
Hubcap Creatures - to
Hubcap Creatures - to je firma umelca Ptolemyho Elringtona
Zdroj: Hubcap Creatures

Dizajn sú krivky krásnych konceptov a občas aj niečo celkom uletené

Túžite po niečom zvláštnom, výnimočnom a neopakovateľnom? Potom máme pre vás tip.

Mať v garáži Ferrari, alebo Porsche býva snom nejedného motoristu. No sú aj takí, čo to už majú – a nič! Žiadna, alebo len výnimočne malá zmena. A či k lepšiemu, to už necháme na samotných majiteľov áut.

Dnes sne pre vás pripravili zaujímavú fotogalériu, na ktorej sa v hlavnej úlohe predstavujú: puklice! Áno, tie malé, okrúhle spoločníčky a okrasa našich kolies, ktoré dostali po miernom poškodení možnosť prezentovať sa aj v celkom inej úlohe.

Tentoraz veľmi výnimočne budú namiesto slov rozprávať obrázky. Ozaj a čo tak mať niečo také podobné doma, v záhrade, či v reštaurácii ako  úžasnú dekoráciu? Nuž, všetko záleží od konkrétneho kusa. Napríklad aj od veľkosti (výtvory majú od zhruba 40 cm až po 6 metrov). Ale nie je to lacný špás. Ceny sa pohybujú od 200 do 10 000 libier, teda od 250 do vyše 12 400 eur. Vidíte dobre, neklame vás zrak, je to aj za cenu auta. Takže je na vás, čo (a či vôbec) si vyberiete z ponuky umelca so pseudonymom Hubcap Creatures, čo je jednočlenná firma umelca s menom Ptolemy Elrington. 

Zdroj: Hubcap Creatures
Zdroj: Hubcap Creatures

Ptolemy sa narodil v južnom Anglicku, ale vyrastal v severnom. Študoval umenie a dizajn v Bradforde a Illkley Community College v polovičke osemdesiatych rokov minulého storočia. Ptolemy vystavoval už mnohokrát v Londýne, ake aj v Brightone, Haslemere, Rutlande, Salisbury, Škótsku, ale tiež v Barcelone a v Aténach. Momentálne žije a pracuje v Brightone. 

Okrem jeho voľnej tvorby sa v portfóliu nachádzajú aj iné diela, ktoré nie sú z puklíc. No na druhej strane si môžete nechať vyrobiť akúkoľvek skulptúru, keď zadáte pár dôležitých údajov a nezabudnete uviesť aj rozpočet na daný projekt.

V našej galérii nájdete nielen výtvory, ktoré sú momentálne v ponuke na predaj, ale aj tie, ktoré zmenili majiteľa.

Zdroj: Hubcap Creatures
Zdroj: Hubcap Creatures

Jozef Vydra
ZDROJ: Hubcap Creatures

Komentáre k článku


Stream naživo