2014-08-17 04:10:00
Keď sa stretne blb
Keď sa stretne blb a Blbec...

VIDEO: Chcel mu zabrániť v predbiehaní cez plnú, vytlačil ho z cesty!

Takže kto je tu blbec? Ten čo predbieha cez plnú čiaru, alebo ten, ktorý sa mu v tom pokúsi zabrániť?

Predstavte si to: pred vami sa vlečie auto. Ide pomaly, pomalšie než pomaly bez badateľného dôvodu. Jednoducho sa mu rýchlejšie ísť nechce. Najprv si myslíte, že je na mieste nový a že niečo hľadá, potom vám napadne, že možno čoskoro odbočí, ale keď sa takto vlečie čoraz dlhšie a nevadí mu, že za ním vzniká kolóna, začnete strácať nervy.

Možno najprv zatrúbite, možno ho na prvom voľnejšom mieste predbehnete bez ohľadu na to, že prejdete cez plnú čiaru.

Predstavte si to č.2: idete si po ulici, ste možno zamyslený, stratený, niečo hľadáte, napríklad odbočku. Ste na mieste prvý krát, zúfalý a nervózny. Idete pomaly, ale máte na to dôvod. Odrazu vodičovi za vami prasknú nervy a pokúsi sa vás predbehnúť.

Čo spravíte? Ak ste normálny funkčný a socializovaný človek druhu Homo sapiens sapiens pravdepodobne ho necháte nech si ide. Prinajhoršom naňho zatrúbite, zablikáte.

Ak v sebe dlho tajíte príslušnosť k údajne vyhynutému poddruhu Homo sapiens neanderthalensis (v skratke neandrtálec) ťažšie sa ovládate a váš menej vyvinutý mozog rýchlejšie podlieha stresu, či zdanlivému poníženiu, skrátka, rýchlejšie sa naštvete aj bez rozumnej príčiny. V takom prípade dupnete na plyn a vystresovaného úbožiaka sa pokúsite na úzkej ceste medzi zaparkovanými autami vytlačiť z cesty.

Ak ani ten, čo sa vás pokúšal predbiehať veľa rozumu nepobral, pravdepodobne bude zrýchľovať, zrýchľovať a potom sa vám do pruhu narve, aj keď idete vedľa neho.

Dôsledok takéhoto skratového konania je jasný, dvaja blbci sa navzájom vynegujú. Škoda len, že pritom ohrozia nevinných a škoda tiež, že pritom spôsobia škodu na „nevinných“ zaparkovaných vozidlách.

Čo poviete, ktorý z dvoch blbcov je väčší blbec? My by sme stavili zopár šušňov na predbiehaného, aj keď je predbiehajúci viac ako vyrovnaný partner...

Ale ktovie, možno predbiehaný polícii tvrdil, že mal dôvod ísť pomaly a keď ten dôvod pominul, pridal na bežnú rýchlosť a „z ničoho nič“ ho cez plnú predbiehal nejaký tĺk. Zdá sa mi však, že v tomto prípade nezaberie ani tá najlepšia výhovorka.

Ako to celé dopadlo nevieme, vodič s palubnou kamerou nenapísal...

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo