2014-07-22 19:10:00
Jaguar F-Type Coupé pre
Jaguar F-Type Coupé pre podporu tímu SKY na Tour de France
Zdroj: Jaguar

Jaguar F-Type Coupé je podporou tímu SKY v predposlednej etape Tour de France

Automobilka Jaguar, partner cyklistického tímu Sky, upravila svoj športový model F-Type.

Špeciálna verzia Coupé bude sprevádzať tím počas tohtoročnej 20. etapy Tour de France. Predposledná etapa svetoznámych cyklistických pretekov povedie v sobotu z mesta Bergerac do mesta Périgueux.

Ešte skôr, ako oddelenie Special Vehicle Operations (SVO) Jaguar Land Rover začalo pracovať na vývoji konceptu pre Tour de France, uviedli úspešne na svetový trh model Jaguar F-Type R Coupé. Predávať sa začal začiatkom tohto roka ako najdynamickejšie sériové vozidlo Jaguar. Unikátny koncept F-Type vychádza práve z modelu F-Type R Coupé a poháňa ho rovnaký 5 litrový preplňovaný motor V8 s výkonom 404 kW (550 k) a krútiacim momentom 680 Nm.

K špeciálnym prvkom zhotoveným na mieru patrí nové riešenie nosiča bicyklov, ktorý pre Sky povezie dva časovkárske bicykle Pinarello Bolide. Vonkajšia úprava vozidla je v typických farbách tímu Sky, pričom farebná kombinácia a ďalšie grafické prvky charakteristické pre tím Sky sú aj v interiéri. V batožinovom priestore je samostatný prívod elektrickej energie, ktorý poskytuje napájanie pre rádiá, zosilňovače, mikrofóny, sirény a televízie slúžiace na komunikáciu medzi jazdcom a športovým vedením tímu Sky.

Zdroj: Jaguar
Zdroj: Jaguar

Dave Brailsford, vedúci Teamu Sky, uviedol: „Jaguar je kultová britská značka, ktorá je už viac ako štyri roky nerozlučným partnerom tímu Sky. Ich renomé v oblasti vysokého výkonu, ako aj odborné znalosti v oblasti technologických možností a technických noviniek nám už priniesli úžitok, a to najmä pri nedávnom vývoji bicykla Pinarello Dogma F8. Koncept F-type je vozidlo svetovej triedy, ktoré pomôže tímu vyťažiť z časoviek to najlepšie.“

Zdroj: Jaguar
Zdroj: Jaguar

Automobilka Jaguar nemá v úmysle uviesť žiadnu z verzií jedinečného konceptu F-type Coupé do sériovej výroby. SVO Jaguar Land Rover vyrobil jedno jediné vozidlo určené špeciálne pre tím Sky – a táto pozoruhodná verzia športového modelu F-TYPE je teraz pripravená sprevádzať jazdcov tímu Sky počas sobotňajšej (26.7. 2014) časovky jednotlivcov.

 

Jaguar je oficiálnym partnerom tímu Sky od jeho vzniku v roku 2010. Stál pri jeho úspechoch v rokoch 2012 a 2013, keď dodal cyklistickému tímu najnovšie modely Jaguar XF Sportbrake. Aby ste mali predstavu, ako to vyzerá, keď sa má tím pobaliť do takého auta, máme pre vás ešte jedno zaujímavé video v zrýchlenom tempe:

Jozef Vydra
ZDROJ: Jaguar

Komentáre k článku


Stream naživo