2014-07-07 17:10:09
Opel Kadett
Opel Kadett

Vlk v baraňom rúchu: Starý Opel Kadett si podal Ferrari 458 a Porsche 911

Autá ako tento Kadett majú naše sympatie. S trochou snahy dokážu na rovinke poraziť hrdinov z plagátov.

Stačí im na to nový, prípadne len upravený motor a turbo veľké ako izbový ventilátor. Odrazu je z dožívajúcej kopy starého plechu a popraskaných plastov zubatá beštia pripravená rozosmievať publikum.

A presne o to išlo chlapom z nemeckej firmy WKT. Chceli zabaviť publikum a aj samých seba. Produkcia Kadetta sa skončila v roku 1991. No to mu nebránilo postaviť sa proti moderným superšportom. Pravda, s pôvodným Kadettom má spoločné akurát tak meno, plechy...

Na štarte prvého preteku sa mu možno všetci smejú, no v cieli sa z výsmechu stáva prekvapenie a aplauz.

Vytunený Opel Kadett má vďaka dvojlitrovému štvorvalcu Podkapotou a vďaka veľkému turbu výkon 510 kW (693 k). Nevieme aký má krútiaci moment, no ten bude stopercentne vyšší ako ten starého Kadetta. Mimochodom, najvýkonnejší Kadett mal výkon 110 kW (150 k). Turbo toho vo videu dokáže vtláčať vzduch do valcov pod maximálnym tlakom 2,45 bar-u.

Zo stovky zrýchli na 200 km/h za 4,57 sekundy. Zo 100 km/h na 250 km/h zrýchli za 8,26 sekundy. Človek je prekvapený, že pri takej akcelerácii nezostane karoséria Kadetta na štarte, zatiaľ čo motor a podvozok fičia ďalej...

V troch pretekoch, ktoré zachytáva nasledujúce video sa proti Kadettovi postavia Ferrari 458 Italia, vytunené Porsche 911 s výkonom  492 kW (669 k) a na záver mu bude čeliť motorka Yamaha R1. Tá je zároveň jediným vozidlom vo videu, ktoré dokáže nad starým Kadettom zvíťaziť. Iste, na okruhu by to mal Kadett o dosť ťažie, ale na okruh by sa s ním nikto normálny nevybral :). 

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo