2014-03-18 13:20:00
Zrazila cyklistu i policajta
Zrazil cyklistu i policajta

VIDEO: Zrazil cyklistu a policajta, ktorý sa ho snažil zastaviť. Potom ušiel!

Stalo sa to v rušnom čínskom meste počas poobednej špičky. Údajne to bola žena.

Bol podvečer na rušnej križovatke. V smere odkiaľ prichádzala vodička bola riadna zápcha, a tak sa vodič rozhodol prejsť do protismeru a všetkých predbehnúť. To však nečakal cyklista na prechode pre chodcov, ktorý práve prechádzal cez cestu a vletel vodičovi bieleho sedanu rovno do rany. Vodič však pokračovala v jazde na červenú, len tesne sa vyhol inému vozidlu a pokračovala ďalej.

Okrem kamerového systému nehodu zachytili aj oči policajta, ktorý síce nestihol dobehnúť na miesto včas, no cez vysielačku informoval kolegu na ďalšej križovatke, že sa k nemu blíži nebezpečný vodič. Iný dopravný policajt sa pokúsil auto zastaviť. To však vodiča/vodičku vôbec nezaujímalo a policajta nemilosrdne zrazil. Ten sa pokúšal auto zastaviť vlastným telom. Keď pochopil, že auto nezastane uskočil, no bolo už neskoro a auto ho zrazilo. Zatiaľ čo cyklista sa hneď po náraze staval na nohy, policajt zostal ležať nehybne na zemi. Niektoré zdroje uvádzajú, že bol na mieste mŕtvy. Podľa všetkého „iba“ vážne zranený.

Na internete sa tiež objavili informácie o tom, že šlo o ženu vlastným menom Sum Yung Ho. S najvyššou pravdepodobnosťou už sedí za mrežami. Podľa výpovedí svedkov bol vodič badateľne pod vplyvom omamných látok. Nech to dopadlo akokoľvek, chovanie vodiča bieleho automobilu bolo nehorázne a brutálne. Na tomto príklade vidieť, že auto sa v rukách niektorých osôb stáva zbraňou.

Incident však poukázal na ďalší problém, na ktorý sme už dnes upozorňovali. Prečo cyklisti prechádzajú cez cestu na bicykli a nie pešo?

Ján Hargaš
ZDROJ: liveleak.com

Komentáre k článku


Stream naživo