2014-03-03 12:30:00
Ferrari
Ferrari
Zdroj: hdwpapers.com, netcarshow.com, purwheels.com

Pondelková chvíľka poézie: Sládkovičovu Marínu dnes recituje Ferrari

Alebo to nie je Marína? Nuž, musím sa priznať, tí "Ferrariovci" majú naozaj čudný prízvuk... Ťažko to rozoznať.

Na tom či to je alebo nie je Marína až tak nezáleží. Opäť totiž prišiel čas na motoristickú chvíľku poézie. Verše teda v nasledujúcich zvukových stopách nehľadajte. V niektorých by ste ich síce našli, no sú v nich omnoho dôležitejšie a pre uši benzínových nadšencov zaujímavejšie skutočnosti.

Je pondelok, pre mnohých najhorší deň v týždni. Po sladkom víkende prichádza zvonenie budíka Budíčka, pípanie vstupných terminálov, zapisovanie časov príchodu a následné pozvoľné preberanie sa v práci. Doobedné predstierané pracovné nasadenie už prerušilo vykúpenie v podobe obednej pauzy, no teraz, tesne po vývaroch, rezňoch, vypr. syroch, prívarkoch a po zemiakoch by sa asi každému hodila chvíľka na oddialenie kopiacich sa pracovných povinností.

A my tu (v) Podkapotou nepoznáme nič lepšie na rozprúdenie krvi než rev silných motorov, stúpanie otáčok, podraďovanie a kvílenie pneumatík. No dobre, možno by zabrali aj fotografie silných áut so sexi slečnami, ale to zas inokedy.

Dnes vám odporúčame započúvať sa do osem, či dvanásť valcovej symfónie od presláveného skladateľa menom Ferrari. Dnešné poeticko-hudobné čísla majú na svedomí Ferrari 458 Spyder a Speciale, Ferrari 599 GTO a GTB, Ferrari California a Ferrari 612 Scaglietti.

Zdroj: hdwpapers.com, netcarshow.com, purwheels.com

Nahrávky boli vytvorené v rozmanitých podmienkach. Od garážového túrovania, cez prípravu na štart až po besnenie na okruhu.

Uvoľnite svoje vystresované telá, nasaďte slúchadlá, nastavte zvuk naplno a nechajte sa odniesť na vlne talianskej poeticko-hudobnej energie. Veď prečo si aspoň na chvíľu nepredstaviť, že namiesto vysedávania v práci sedíte v nádhernom Ferrari a preháňate sa po slnkom zaliatom okruhu vo Fiorane, či v Imole, na okruhu, ktorý v tom momente patrí iba vám.

Prajeme príjemný zážitok! :)

Ján Hargaš
ZDROJ: soundcloud.com, Ferrari

Komentáre k článku


Stream naživo