2014-01-31 04:45:00
Ako idú na námrazu
Ako idú na námrazu v Poľsku?

Ako sa dostať do auta, keď je pokryté ľadom? Tu je poľský spôsob!

Poznáte to: cez noc padal mrznúci dážď a auto je kompletne pokryté ľadom. Ako na to po poľsky?

Poliaci to s autami vedia. Pred pár mesiacmi sme tu mali ich originálnu „tuningovú“ koncovku výfuku, dnes opäť bodujú. Mladý Poliak celému svetu dokázal ako  „odmraziť“ auto rýchlo a efektívne. Zobral do ruky gumené kladivo a pustil sa do toho!

Čo na tom, že môže poškodiť tesnenia, pokriviť mäkké plechy svojho Peugeotu 106... nevadí, hlavne, že je to rýchlo a ešte sa pri tom aj poriadne vybúri.

Mohli by sme sem dávať rady ako na to bez rizika, že si poškodíte auto, či odtrhnete gumené tesnenia, no načo? Zaujíma to niekoho, keď už tušíme, že poľský spôsob je taký jednoduchý?

No dobre, možno to predsa niekoho zaujíma. Hlavne ak nevlastní podobne nepredajné auto ako milý chalanisko s gumenným kladivom z mesta Nowy Sącz. Takže pre tých, ktorí si auto nechcú doškriabať, či inak zničiť platia dve jednoduché slová: prevencia a chémia.

Ak predpovedajú mrznúci dážď, či sa naň badateľne schyľuje, vyzbrojte auto ochrannou plachtou, fóliou a v najhoršom prípade kartónom. Teda v prípade, že nemáte po ruke garáž... Ak na prevenciu nie ste, vyzbrojte sa odmrazovačmi a poriadnou škrabkou. A čo so zamrznutými dverami? Ako sme už písali v detailnejšom opise rád proti námraze na aute, najlepšie je ísť cestou najmenšieho odporu. Vyskúšajte otvoriť všetky dvere, pomôže jemné pobúchanie. Aspoň jedny môžu byť primrznuté menej (ráta sa aj kufor). Neoplatí sa robiť to tak ako vo videu, potrhať tesnenia nikoho nepoteší. Opäť je však najlepšia prevencia. O tesnenia sa treba starať, detailné tipy na námrazu a ľad nájdete aj tu.

Ale späť k Poliakom. Sledovať ako chalanisko trieska gumeným kladivom po aute má niečo do seba. Určite je to aj preňho istým spôsobom uspokojujúce. Okrem toho, že sa do auta dostal a takmer ho nepoškodil (ak áno, aj tak to nestojí za reč), nielenže sa vybúril, ešte aj pobavil svojich kamošov a o pár chvíľ pobaví aj vás.

Tak sledujte ako sa odmrazuje po poľsky!

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo