2014-01-13 03:55:00
Ako vyzerá nehoda v
Ako vyzerá nehoda v spomalenom pohybe?

Pozrite si TOP 5 najdrsnejších reklám proti prekračovaniu dovolenej rýchlosti!

Tieto reklamy sú nielenže poučné, ale aj odstrašujúce. Po tomto už nikto normálny nemôže ísť rýchlo. Teda...

Reklamy rôznych organizácii, či priamo policajných zložiek zamerané proti prekračovaniu rýchlosti sme už videli mnohokrát. Prinášame vám jedny z najsilnejších.

Hovorí sa, že človek sa vie poučiť iba z vlastných chýb. Žiaľ, v mnohých prípadoch to tak je. Nestačí tisíckrát opakovať, nestačí to dennodenne vidieť v televízii, zadubený človek sa poučí až keď spôsobí nehodu sám. Pravda, pri extrémne tupých ľuďoch neplatí ani staré známe poučenie sa z vlastných chýb. Pokojne budú jazdiť ako piráti aj po spôsobení vážnej dopravnej nehody a naďalej budú po cestách roznášať strach, nebezpečenstvo a často aj smrť.

Veríme, že tí, ktorí si na tento odkaz klikli nepatria do vyššie spomínanej skupiny vodičov a dokážu sa poučiť aj z chýb iných, či z nasledujúcich reklám, ktoré sú až príliš skutočné.

Mať veľké silné a bezpečné auto sa dnes stalo pre mnohých z nás absolútnou prioritou, faktom ale je, že čím bezpečnejšie sa v autách cítime, tým väčšie riziko môžeme znamenať. Iste ste už počuli názory o tom, že všetky tie bezpečnostné zariadenia chrániace posádky v autách znamenajú, že si vodiči trúfnu na nebezpečnejšie manévre a čoraz viac ohrozujú ostatných účastníkov premávky, najmä chodcov. K týmto názorom patrí aj tvrdenie, že ak by mali vodiči namiesto airbagov pred sebou ostrý hrot namierený rovno na tvár, iste by jazdili opatrnejšie.

Stopercentne to síce vedieť nemôžeme, určite na tom niečo pravdivé bude. Bezpečné jazdenie okrem dodržiavania dopravných predpisov tvorí aj predvídavosť, skúsenosť a schopnosť nenechať sa vyviesť z miery v stresových situáciách. V nasledujúcich videách aktérom niektoré z týchto daností chýbajú. Nebudeme robiť rebríček najdrsnejších reklám, je na zhodnotení každého z vás, ktoré video je najhoršie. Existujú aj mnohé ďalšie podobné reklamy. Tento výber však zahŕňa väčšinu tých najhorších situácií, ktoré sa na cestách môžu stať. Cieľom týchto reklám je pôsobiť preventívne, robia to síce drsným, no veľmi trefným spôsobom.

1. V nasledujúcej reklame uvidíte, čo môže spôsobiť stres a ponáhľanie sa, aj keď vodič "neurobí chybu."

2. Veľmi silná reklama o tom ako môže jedna chyba zmeniť životy mnohým.

3. Reklama zobrazujúca častý jav, keď sa viacero naoko neškodných detailov spojí do jedného veľkého problému.

4. Reklama ešte z roku 1997 ukazuje aký je rozdiel, keď ide auto o 10 km/h pomalšie v meste.

5. V tejto reklame uvidíte splnenie najhorších obáv mnohých rodičov.

A máme ešte dve "bonusové" reklamy. Prvá uzrela svetlo sveta iba pred niekoľkými dňami. Pochádza z Nového Zélandu a doslova "hrá na city." 

Druhá zobrazuje čo sa deje v aute počas nehody pri spomalenom pohybe.

 

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo