2013-12-26 10:56:30
Golf II generácie dostal
Golf II generácie dostal zopár

Toto je Volkswagen Golf II, má štvorvalec a v ňom 1166 koní!

Navonok ho nič neodlišuje od iných Golfov druhej generácie. Pod kapotou je to však úplne iná káva...

Tento zhruba dvadsaťpäť a viac ročný Golf (presný dátum výroby nepoznáme) má motor s objemom 2,0 litra, na ňom 16 ventilov a v ňom namiesto cca 85 kW pekných 858 kW (1166 k) a namiesto nejakých 150 Nm neskutočných 1034 Nm krútiaceho momentu pri tlaku 58 psi a pri použití benzínu E85.

Motor síce nepochádza z daného Golfu, no i tak je to úplne bežný motor. S tým rozdielom, že tento sa rôznymi úpravami, zahŕňajúcimi pridanie turba (a kopu ďalších) dostal na výkonnostnú úroveň Bugatti Veyron. Vďaka svojej nízkej hmotnosti 1120 kg a obrovskému výkonu, by však staručký Golfík Veyronu teoreticky stačil. Pravda, pri rýchlosti nad 400 km/h by už na aute zostali asi iba motor a podvozok. Ostatné by odfúklo... Ak by Golf neodletel celý už pri 300 km/h.

Vďaka pohonu 4x4 – 4MOTION sa reálne dokáže pohnúť z miesta a prekvapivo ani po dosiahnutí rýchlosti presahujúcej 250 km/h (čo je za pár sekúnd) nevybuchne a nerozletí sa na tisíce horiacich kúskov.

Z nuly na sto sa dostane za 2,6 sekundy a zo 100 km/h na 200 km/h to zvládne za 3,6 sekundy.  

Auto je pri vyšších rýchlostiach pomerne nestabilné, no vodič si s tým veľkú hlavu nerobí. Čo ho však trápi je, aby výkon jeho auta neodhalil úplne každý. Jeho Golf II je totiž v pôvodnom čiernom laku, navonok na poklad pod kapotou nijako neupozorňuje a na videách má dokonca vyrastrovanú značku. Pravdepodobne sa tak majiteľ auto snaží ochrániť pred prípadným odcudzením, či poškodením. Veď s týmto šialeným autom bežne jazdí! Teda skoro... V takomto aute nie je bežný ani jediný kilometer.

Neveríte? Pozrite si presvedčivé videá.

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo