2013-12-28 12:50:00
Ako si vyzdobiť auto
Ako si vyzdobiť auto na Vianoce. V Amerike sa za parohy nehanbia!

Bláznivá vianočná móda v Amerike: Ozdobili by ste si takto auto?

Američania Vianoce milujú. Nie ani tak pre ich náboženský význam. Omnoho viac ich baví zdobiť všetko a čo najviac. Už aj autá.

U nás je zvykom ozdobiť svetielkami, guľami, reťazami a všakovakými inými vecičkami vianočný stromček, maximálne vchodové dvere. V Amerike, špeciálne v USA, ľudia vyzdobia prakticky čokoľvek na čom sa udrží vianočné osvetlenie.

Domy, stromy, palmy, nábytok, seba, domáce zvieratá a v poslednom čase aj svoje autá. Už niekoľko týždňov pred Vianocami jazdili po uliciach za veľkou mlákou autá „vylepšené“ v štýle soba Rudolfa. Vodiči svoje autá ozdobili parohami a červeným nosom.

Tieto doplnky sa dajú ľahko kúpiť na internete (aj keď teraz sú už často vypredané), či v obchodoch, kde za pár dolárov kúpite hocičo. Ak by sa vám set z parohov a červeného nosa, či červenej vianočnej gule zdal pre auto málo, môžete si kúpiť o niečo drahší set, v ktorom sú parohy a guľa vybavené LED svetlami. Takže vaše ozdoby uvidí každý aj v noci.

Keď už sme pri svetlách. Parohy a červený nos nie sú jediné ozdoby, ktoré Američania používajú na okrášlenie svojich áut. Omnoho zaujímavejšie, aj keď náročnejšie na prípravu sú vianočné svetlá na aute.

Okrem toho, že ich na auto treba pripevniť, zároveň je nutné napojiť ich na batériu auta. Síce sa už dnes predávajú vozidlá so zástrčkou na 230 Voltov, väčšina áut to nemá. Takže okrem toho, že vlastník takto ozdobeného auta musí milovať vianočný gýč, zároveň musí  byť zdatný elektrikár (veľmi teoreticky).

U nás by ste si za takto vyzdobené auto vyslúžili okrem celej škály reakcií od smiechu až po nadávky aj nejakú tú pokutu od strážcov vianočného pokoja – zelených škriatkov. Pochybujem, že v Amerike sú škriatkovia... teda policajti zhovievavejší, ale človek nikdy nevie...

Tak čo, bude aj z vášho auta nabudúce svetielkujúci paroháč?

jh

Komentáre k článku


Stream naživo