2013-11-30 04:50:00
Dubajská polícia rozšírila svoju
Dubajská polícia rozšírila svoju exkluzívnu flotilu a pridali sa aj hasiči.
Zdroj: drivearabia.com

Dubajská polícia má ďalšiu „výzbroj“: Audi R8, Nissan GT-R a Mercedes-Benz SL 63 AMG

Nedávno sme vám predstavili nový prírastok polície v Dubaji: Brabus B63S-700 Widestar a už tu máme ďalšie perličky.

Pomaly si svet zvyká, už to takmer nikoho neprekvapuje, že policajti v Dubaji postupne vymieňajú, či skôr dopĺňajú svoj autopark. Keby išlo len o takú obyčajnú výmenu, nikto nič nevie. Ale oni sa musia pochváliť každým novým exemplárom.

Sú to zväčša superšportové autá, ktoré majú skôr ohúriť, prezentovať a zaujať. Preto majú policajti v Dubaji mix vari najexkluzívnejších automobilových vozidiel na svete. Ale „chodia“ veru aj do služby. Môžete ich stretnúť na uliciach v Dubaji.

Do garáží teraz pribudli ďalšie doteraz nevidené skvosty. K špičkovým automobilom Lamborghini Aventador LP700-4, Ferrari FF, Aston Martin One-77, Chevrolet Camaro, Mercedes-Benz SLS AMG, Bentley Continental GT či úplne naposledy pridaný Brabus B63S-700, sa zaraďujú ďalšie veľmi zaujímavé autá. Napríklad faceliftované Audi R-8, Nissan GT-R a Mercedes-Benz SL 63 AMG.

Zdroj: drivearabia.com

Načo naozaj sú

Tieto špeciálne policajné autá sú v prvom rade na prezentáciu bohatstva bohatej krajiny, akou Spojené arabské emiráty sú. Až v druhom pláne majú pôsobiť preventívne na tamojších vodičov, ktorí nemajú núdzu na rýchle a výkonné autá. No a v (ne)poslednom rade majú novinky aj s ostatnými špeciálnymi autami vo flotile prenasledovať nespratníkov. Na oko. Lebo zo všetkého najviac sa tieto autá majú premávať hlavne v miestach, kde je vysoká koncentrácia zahraničných turistov. Teda napríklad v okolí letiska. Dubaj chce takto ukázať,  ako úspešne zvládol svoju dlhovú krízu.

Zdroj: drivearabia.com
Zdroj: drivearabia.com

Pridali sa hasiči

Akoby toho všetkého v nebolo v polícii dosť, rýchle autá získali aj hasiči. Tentoraz Corvette C7 Stingray. Aj vy sa budete neveriacky pozerať, čože to má znamenať? Je to vlastne len logické pokračovanie skúseností použitia všetkých tých pôsobivých športových a luxusných vozidiel v službách polície. Ako zdôraznil server Drivearabia.com: „tieto ... komunálne vozidlá sú použité pre propagačné účely“ a zdá sa, že svoju prácu robia dobre, o čom svedčí množstvo komentárov a článkov po celom svete. Policajtov sa teda rozhodli nasledovať aj hasiči. Či sú to dobre vynaložené peniaze, o tom teraz nediskutujme, o čom svedčí naše časté komentáre.

Či už sú peniaze dobre vynaložené, je iná vec, ale zdá sa, že koľko hotovosti prúdi v Spojených arabských emirátoch (SAE), to nikoho naozaj nezaujíma...

Jozef Vydra
ZDROJ: drivearabia.com, autoblog.com

Komentáre k článku


Stream naživo