2013-10-30 03:45:00
Sex v aute a
Sex v aute a Parkovisko lásky.
Zdroj: vanitifair.it, La Parada Del amor Fan page Facebook

Skúsili ste sex v aute? Riziko odhalenia a pokuty je vysoké. Nie všade...

U nás sa sex v aute netoleruje. Milenci parkujú kade-tade v lesoch a na výpadovkách. V Taliansku vznikajú „parkoviská lásky.“

Predstavte si: dostanete chuť, prídete, zaparkujete a beztrestne urobíte to, po čom telo (a možno aj srdce) túži. Žiadne riziko odhalenia, žiadni policajti klopkajúci na sklo, žiadna pokuta, žiadne osočovanie, trúbenie, žiaden strach.

Iba pravé, nefalšované a bezpečné milovanie v aute. No kto by nevyskúšal? Ak ste si položili opačnú otázku: kto by to vôbec skúšal, prekvapíme vás. Parkoviská lásky sa v Taliansku tešia pomerne veľkej obľube. Okrem mladých, pre ktorých tieto parkoviská vznikli, ich využívajú aj manželské páry, a dokonca aj dôchodcovia...

Prečo manželské páry, keď doma majú posteľ? Lebo okrem postele majú doma zväčša aj deti, povinnosti a hlavne stereotyp. No a prečo dôchodcovia? A prečo nie! Snáď nemajú nárok?

A prečo to vlastne vzniklo?

Ako sme už naznačili, pre mladých. V Taliansku je „telesnej lásky“ prinajmenšom toľko ako v iných krajinách. Teplo, more, krásne ženy, to všetko u mladých mužov (a nielen mladých) rapídne dvíha hladinu hormónov. Lenže zatiaľ, čo starší majú na intímnosti byt, či dom, tínedžeri a adolescenti sa musia všelikade schovávať.

Zdroj: vanitifair.it, La Parada Del amor Fan page Facebook

V preľudnenom meste ako je Neapol, však veľa miesta na intímnosti nie je. Ulice sú plné ľudí a von z mesta je to ďaleko. Často sa tak stávalo, že mladé a nedočkavé páry sa sexuálne zbližovali v autách (i na motorkách) zaparkovaných rovno na frekventovaných uliciach. Zakrývali sa novinami a čelili ostrým reakciám okoloidúcich. Niekedy dokonca prišlo k fyzickému útoku, či dokonca k znásilneniu. Kriminalita v Neapole je obrovská, riziká milovania v aute, tak boli ešte väčšie než u nás.

A práve preto začali tieto parkoviská vznikať. Jedno z nich, priamo pod veľkou horúcou sopkou Vezuv bolo otvorené ešte počas leta. Hneď ako o ňom informovali médiá, ozval sa miestny farár a starosta dal parkovisko zavrieť. Tesne pred uzatvorením, malo parkovisko plno a autá stáli v rade. Momentálne je parkovisko uzatvorené, hľadá si nový priestor, kvôli pretrvávajúcim problémom s byrokratickou mašinériou. Podľa jeho prevádzkovateľov je veľmi pravdepodobné, že opäť otvoria začiatkom nového roka. V súčasnosti by mali v okolí Neapola, kde táto myšlienka vznikla, fungovať ešte dve podobné parkoviská (napr. v časti Barra).

A čo morálka?

Morálka nemorálka, parkoviská fungujú a dozaista nie sú posledné. Návrh na vznik parkovísk prišiel na popud talianskej vlády, ktorá svoj nápad tlmočila miestnemu zastupiteľstvu v Neapole. Pôvodcom myšlienky išlo hlavne o už spomínanú bezpečnosť adolescentov pri milovaní v aute. Na parkoviskách lásky, alebo tiež v "hodinových hoteloch pod holým nebom," sa platí malý poplatok (5 eur). K dispozícii sú kondómy a strážna služba. Viacerým obyvateľom mesta sa to nepáči. Tvrdia, že je to nemorálne a že to nijako neprospieva výchove mladých. Iní si zas myslia (vrátane radnice), že je lepšie, keď sú mladý pri sexe v bezpečí, akoby sa mali milovať v uliciach a čeliť tak riziku prepadnutia či nebodaj znásilnenia. A navyše sú im na parkoviskách ponúkané kondómy, čo by malo pomôcť znížiť vysoké množstvo matiek tínedžeriek, a tiež znížiť riziko prenosu pohlavných chorôb.

U nás si musíme vystačiť s pridanou hodnotou, ktorú ponúka vzrušenie z odhalenia... :)

jh
ZDROJ: lovetravellife.com, vanitifair.it, panorama.it

Komentáre k článku


Stream naživo