2013-10-17 04:50:00
Zastavil motorkára so zbraňou
Zastavil motorkára so zbraňou v ruke

DRSNÉ VIDEO: Zločinec postrelený v priamom prenose! Spravodlivosť, alebo vražda?

Motorkára na križovatke prepadol zlodej. Ukradol mu motorku s pištoľou v ruke. Ešte ani nenasadol a už sa porúčal k zemi...

Tomu sa hovorí okamžitá spravodlivosť! Vyhrážal sa smrťou, päť sekúnd na to schytal guľku.

V Brazílii to vrie. Kriminalita je tam obrovská. Výrastkovia z extrémne chudobných štvrtí sa neštítia vraždy. Zabiť dokážu aj za pár eur v peňaženke. Únosy cudzincov sú tam na dennom poriadku. Drogy, prostitúcia, lúpeže, prepadnutia. Rozdiel medzi chudobnými a bohatými je čoraz väčší. Stredná trieda mizne.

Iba nedávno študentské protesty v Brazílii prerástli do otvoreného pouličného konfliktu medzi vládnymi zložkami a protestujúcimi. Brazílska vláda sa pred blížiacimi Majstrovstvami sveta vo futbale snaží pred svetom všetko čo najrýchlejšie ututlať. Tvária sa akoby mali situáciu pod kontrolou, no ešte stále existujú štvrte veľkomiest kam sa polícia neodváži.

Pred pár dňami šiel 35 ročný muž na motorke Honda Hornet po uliciach mesta Sao Paulo. Dostal sa na križovatku, chcel sa pripojiť na hlavnú cestu. V tom ho sprava predbehli a zablokovali dvaja mladíci na motorke. Ten, ktorý sedel vzadu na motorkára namieril zbraň a vyhrážal sa mu streľbou, ak okamžite nezosadne a nedá mu kľúče. 35 ročný nemenovaný muž okamžite pustil motorku, zdvihol hore ruky a dal zločincovi kľúče. Vedel, že ak by nespolupracoval, zlodej by ho bez problémov zabil a motorku by zobral aj tak. Zlodej sa však nestihol ani pohnúť z miesta a už sa porúčal k zemi.

Úplnou náhodou totiž na semafore v opačnom smere stál policajt mimo služby. Keď únos a napadnutie uvidel, neváhal, vyšiel z auta a dvoma presne mierenými výstrelmi trafil lupiča. Jeho komplic ušiel hneď ako uvidel, že sa ku kolegovi blíži policajt so zbraňou.

Práve postrelený mladý muž zdvihne hlavu od zapaľovania motorky, s ktorým sa dovtedy trápil. Ledva si všimol, že k nemu pristúpil policajt so zbraňou, už pocítil bolesť. Prekvapený tým, že pred ním niekto stojí, padá na zem.

Veci sa dejú veľmi rýchlo, takže si video pravdepodobne pustíte viac ráz. Sledujte čierny mini van stojaci za zlodejmi. 

Po uverejnení videa nastala silná diskusia. Časť obyvateľstva považuje policajta za hrdinu, ktorý neváhal a urobil to, čo mal. Druhý sa zastávajú lupiča a tvrdia, že jeho jediná možnosť ako bojovať s chudobou je kradnúť a že takýto trest za krádež je viac než by si zaslúžil. Navyše to bol len chlapec...

Faktom ale zostáva, že zlodej ako donucovací prostriedok použil (pravdepodobne podomácky upravenú) zbraň. Ak by sa motorkár pokúsil klásť odpor, pravdepodobne by ho zastrelil. Policajt, ktorý bol svedkom zločinu sa postavil proti presile. Zlodeji boli dvaja a minimálne jeden z nich bol ozbrojený. Ak by sa pokúsil lupiča zneškodniť iným spôsobom, sám by mohol prísť o život. Z jeho pohľadu bola streľba jediným riešením.

Podľa všetkého lupič streľbu prežil. Polícia ani privolaní záchranári sa s jeho prevozom do nemocnice vôbec neponáhlali a po príchode ho nechali ležať na zemi viac než päť minút. Okolo prechádzali auta a nikto sa neobťažoval presunúť 18 ročného chlapca do sanitky. Nuž, spravodlivosť bola vykonaná, na ostatné je čas. 

 Jedno je isté, brazílska polícia bude mať v lete čo robiť, aby zabezpečila poriadok počas Majstrovstiev sveta.

Ján Hargaš
ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo