2013-09-25 04:45:00
Ferrari F-430 replika prerobená
Ferrari F-430 replika prerobená na limuzínu
Zdroj: VIP-LIM.ua

Limuzína Ferrari? Áno, vyrobená „na kolene“ v Ukrajine...

Vidíte na obrázku limuzínu Ferrari? To vás klame zrak! Pozrite sa lepšie, je to kupé Peugeot 406

Podľa našich informácií sa Ferrari do výroby limuzín pod svojou značkou nechystá. Je to škoda, pretože hlavne na východných trhoch by Ferrari limuzíny veľmi privítali. Prečo? Nepýtajte sa, je to skrátka tak.

Túto „dieru na trhu“ si všimla kyjevská spoločnosť VIP-LIM, ktorá sa preslávila výrobou limuzín z áut ako Hummer H2, či Cadillac Escalade. Teraz si zobrala do parády omnoho menšie a športovejšie Ferrari F-430... Keby to vlastne nebol Peugeot 406 Coupe prerobený na repliku Ferrari F-430, z ktorej potom postavili limuzínu. Zložité? Ani nie. Je to predovšetkým lacné. Tak ako „fejky“ zo Španielska, o ktorých sme písali nedávno.

Ojazdené Ferrari F-430 stojí od 60 000 eur (veľmi ojazdené), zatiaľ čo Peugeot 406 Coupe V6 (ktoré Ukrajinci zvolili) nájdete už za cca 1500 eur. To je dosť veľký rozdiel, čo poviete?

Spojenie Ferrari a Peugeot 406 Coupe nie je náhodné. 406-tke sa v minulosti hovorilo „Ferrari pre chudobných.“ Bolo to výkonné, agilné auto s vydareným dizajnom, ktorý pri zlom svetle a nejednom poháriku naozaj pripomínal modely Ferrari z 90-tych rokov.  

Zdroj: VIP-LIM.ua
Zdroj: VIP-LIM.ua

Táto replika Ferrari F-430, ktorá je zhodou okolností ešte aj limuzína, sa dá objednať aj so šoférom. Povoziť sa s ňou môžete v uliciach Kyjeva. Zvonka naozaj pripomína Ferrari a nebyť dĺžky, len málokto by na prvý pohľad zistil, že je to replika. Interiér pôsobí skoro luxusne, nechýbajú poháre šampanského a aj v telke sa možno dá niečo pozrieť.

Zdroj: VIP-LIM.ua

Na pohyb takéhoto auta motor V6 z Peugeotu s výkonom 190, respektíve 207 koní úplne postačuje. Aj keď sa možno objaví pár zvedavcov, ktorý by sa chceli povoziť v limuzíne takou rýchlosťou ako v ozajstnom Ferrari, šofér im to určite ľahko vyhovorí. Veď predsa "toto Ferrari" na rýchlu jazdu vôbec nebolo stavané....

Bŕŕ... predstava pomalého Ferrari je desivá.

Ján Hargaš
ZDROJ: carscoops.com, VIP-LIM.ua

Komentáre k článku


Stream naživo