2013-09-22 13:00:45
Nissan Patrol s volantom
Nissan Patrol s volantom vzadu je unikát, aký sa len tak nevidí - v Dubaji ale áno.

Prerobený Nissan Patrol je unikát s volantom na zadnom sedadle

Zľava doprava a späť sa volant prerába celkom „bežne“, no kto už videl volant vzadu v strede?

Netušíme, či už takéto riešenie bolo na svete skôr, ale úpravca z Dubaja, ktorý si hovorí King of Customs, dal celkom nový význam anglickému výrazu „back seat driver”. Áno, znamená to presne toho otravného pasažiera zo zadného sedadla, ktorý neustále „kecá“ vodičovi do jeho práce.

Akurát že tentoraz nekecá, ale maká. V tomto Nissana Patrol totiž človek vzadu do riadenia nehovorí, on to auto riadi! Tentoraz všetko naopak: pasažiermi sú cestujúci na predných sedadlách.

Vodič nesedí ani vľavo, ani vpravo, ale vzadu – v strede. Nič nové, poviete si. Veď už Jeremy Clarkson z programu Top Gear skúšal kedysi riadiť Opel Signum zo zadných sedačiek. Pomocou metly... Lenže toto auto je  dovedené takmer k dokonalosti. Všetko dôležité, ako sú volant, pedále, riadenie i kontrolky a prístroje – to všetko je presunuté k zadnej lavici, kde v strede sedí vodič. Má pred sebou volant, po pravej ruke skutočnú prístrojovú dosku a na LCD monitory v opierkach predných sedadiel je presmerovaný obraz z kamier, umiestnených vo vonkajších spätných zrkadlách.

Ak by ste uvažovali nad takouto alternatívou, uvedomte si, že ani to vás nezbaví otravných spolucestujúcich. Výborne teraz dosiahnu na ovládanie klimatizácie, rádia aj zrkadiel a výstražných svetiel.

Nejde pritom iba o nejaký „blaf“. Všetko funguje, ako predvádza tvorca na videu. Keby ste zatúžili po takomto „tátošovi“, aj tak by vám nebol na nič, lebo prihlásiť ho, to by boli poriadne „fukoty“ bez vidiny konca...

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo