2013-09-22 04:45:00
Forza 5 - nová
Forza 5 - nová pretekárska hra na Xbox One
Zdroj: autoblog.com

VIDEO: reklamu na pretekársku hru Forza5 pomáhal pripraviť Top Gear!

A nielen to, moderátor Top Gearu spolupracoval na samotnej hre. Pozrite si reklamu, v ktorej sa spája skutočný svet s tým herným.

Očakávana hra od Microsoftu na konzolu Xbox One si pre záujemcov pripravila až neskutočne reálnu grafiku. Aby túto informáciu spropagovali a rozšírili do sveta, vedátori z výskumného tímu si dlho lámali hlavu. Až prišli moderátori americkej odnože televíznej šou Top Gear a nápad bol na svete.

Myšlienku, že je grafika tak reálna až je ťažko badať rozdiel medzi skutočnosťou a hrou chytili za pačesy a poriadne ňou potriasli. Z myšlienky vypadlo malé slovíčko: zoetrop. Moderátori ho chytili a ako to v magazíne Top Gear býva, nafúkli ho do megalomanských rozmerov.

Postavili najväčší zoetrop na svete!

Zoetrop je vedecká hračka, alebo zariadenie, v ktorom môžete vidieť za sebou zoradené obrázky ako film. Podľa toho ako rýchlo ním otáčate, tak rýchlo sa obrázky vymieňajú. Zlievajú sa do jedného celku a vyzerajú akoby sa hýbali. V podstate je to taký "ručný film."

Ako to urobili?

Vytlačili veľkoformátové obrázky priamo z hry, postavili ich na stojany a tie rozmiestnili po pretekárskom okruhu. Potom stačilo prejsť okolo nich dostatočne rýchlo na to, aby vznikol efekt pohybu. Jedna vec je pozerať na zoetrop očami, niečo úplne iné je pozerať naň prostredníctvom videa. Kamera, ktorú mienili použiť mala rýchlosť snímania 33 obrázkov za sekundu. Presne okolo toľkých obrázkov by mala kamera prejsť za sekundu, aby boli prechody plynulé a ľudským okom neviditeľné. Vypočítali, že rýchlosť auta s kamerou by mala byť zhruba 160 kilometrov za hodinu. Takú rýchlosť by zvládlo hocaké mierne nadpriemerné auto. Nebol by to Top Gear, keby na nosenie kamery použil iba mierne nadpriemerné auto. Obrovskú diaľkovo ovládanú kameru umiestnili na McLaren MP4 12 C a za volant posadili jedného z moderátorov.

Zdroj: autoblog.com
Zdroj: autoblog.com

Moderátor magazínu Top Gear, vlastným menom Tanner Foust je profesionálnym pretekárom. Je jediným pretekárom medzi tvárami TG (vrátane anglickej verzie). Stiga pochopiteľne nepočítame, on má namiesto tváre helmu... Tanner vyhral množstvo pretekov, zúčastňuje sa americkej rely, je viacnásobným šampiónom X-Games a je jedným z pretekárov v tíme Hot Wheels. Bol to práve on, kto sedel v jednom z áut pri úspešnom pokuse Hot Wheels o zápis do Guinessovej knihy rekordov. Venuje sa tiež automobilovým kaskadérskym kúskom. Jeho umenie ste mohli vidieť vo Fast and Furios 2, v Iron Manovi a v iných filmoch.

Zdroj: autoblog.com
Zdroj: autoblog.com

Má teda dosť skúseností na to, aby tento super šport povozil po okruhu. Veď pozerajte:

V  hre nájdete okrem okruhov ako Laguna Seca, či Spa-Francorchamps aj okruh po Pražskom starom meste. Práve z neho je tento trailer (a aj obrázky v reklame):

Pre tých angličtinou podkutých máme pripravené aj video o tvorbe unikátnej reklamy na Forza 5.

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com, autoblog.com

Komentáre k článku


Stream naživo