2013-05-05 04:00:00
Ferrari FF v službách
Ferrari FF v službách polície v Dubaji doplnilo ešte rýchlejšie Lamborghini.
Zdroj: dubai247

Dubajskej polícii Lamborghini nestačí, pre policajtky kúpila ešte aj Ferrari

Polícii v Dubaji nebolo dosť rozšírenie počtu hliadkovacích vozidiel o luxusné Lamborghini Aventador.

Zadovážila si k nemu aj štvormiestne Ferrari FF, v ktorom by mala jazdiť hliadka zložená výhradne z policajtiek. Tým by sa mal posilniť už aj tak zvýraznený imidž „luxusu a prosperity“ tohto emirátu.

Zhruba pred troma týždňami predstavila dubajská polícia Lamborghini Aventador s maximálnou rýchlosťou 350 km/h. Zástupcovia polície vtedy uviedli, že toto auto bude nasadzované predovšetkým do turisticky atraktívnych oblastí, aby bolo vidieť, akú vysokú úroveň má Dubaj.

Nové Ferrari v službách dubajskej polície, ktoré je rovnako v bielo-zelených policajných farbách, kúpili tiež s podobným účelom. Toto auto so vzpínajúcim sa koníkom v znaku má výkon 485 kW (660 k) a dokáže jazdiť rýchlosťou až 325 kilometrov za hodinu. Obidve vozidlá bude polícia používať hlavne v turistických zónach. Predovšetkým pri najvyššej budove sveta, veži Burdž Chalífa (Burj Khalifa) a nie na prenasledovanie napríklad pirátov ciest. Na tých nasadzuje rýchle autá americkej výroby.

Zdroj: dubai247
Zdroj: dubai247

Zaujímavosťou je, že sa dubajská polícia v oblasti luxusných áut rozhodla dodržiavať rovnosť medzi pohlaviami. Lamborghini bude mať mužskú posádku, vo Ferrari budú naopak jazdiť policajtky. Ktovie, či aj ony majú vylepšiť imidž emirátu, ale obe spomínané autá určite áno. Pritom na bežnú policajnú prácu slúžia vozidlá, ktoré by v iných krajinách boli ozdobou a pýchou policajnej flotily. Veď medzi tie celkom „obyčajné“ autá patria BMW M5, Dodge Charger, alebo Chevrolet Camaro SS. Kúpa týchto vozidiel tamojšími úradmi je akýmsi znamením ekonomického ozdravenia Dubaja, ktorý koncom roka 2008  zažil hospodársku krízu. Teraz chce ukázať, že krajina, ktorá ešte nedávno stála pred bankrotom, sa vzmáha. No a aj na to slúžia „trocha lepšie“ policajné autá.

No a máme tu aj video od agentúry AFP, kde si môžete krásavca v oficiálnych národných farbách Dubaja pozrieť:

Jozef Vydra
ZDROJ: dubai247, worldfancars.com

Komentáre k článku


Stream naživo