2013-02-13 08:15:00
Ferrari Enzo dokáže jazdiť
Vieme, že je to predátor na dobrých povrchoch ciest, no vie sa rozvášniť aj na nespevnených cestách.
Zdroj: TaxTheRich100

Ferrari Enzo dokáže jazdiť ako súťažný špeciál WRC

Stretnúť Ferrari je pre mnohých zážitok. Nielen niekde na výstave, či v garáži, ale oveľa viac vtedy, keď vás predbehne.

Stretnutie s jedným z najvzácnejších áut dnešnej doby býva intenzívnejšie, keď je to počas jazdy. Stalo sa mi to na nemeckej diaľnici. Mal som pocit, že stojím, tak prefrčalo okolo. Od vystúpenia z auta ma odradil pohľad na rýchlomer, na ktorom svietili čísla 220.

Vzácny kúsok si každý majiteľ ošetruje, ako sa len dá. No veď za tú cenu - ani sa nemožno čudovať. Ale s jedným jazdí jeho (pravdepodobne) majiteľ tak, že by sa za to nemusel hanbiť žiadny špičkový rely jazdec. Aspoň o tom napovedá video, na ktorom jazdec preháňa Ferrari Enzo na nezvyčajných cestách, čo to dá.

„Zoberte bohatým všetko“

Máte to šťastie vidieť, že Enzo nie je iba múzejný exponát. No netuším, či je za volantom jeho majiteľ, alebo video vzniklo za iných, zvláštnych okolností. Objavilo sa totiž na kanále YouTube s dosť provokatívnym názvom: „TaxTheRich100” – niečo ako: bohatým 100 percetnú daň. Žeby novodobý Jánošík?

Sú teda aspoň dve možnosti: buď je za tým všetkým výstredný boháč, ktorý sa chce prezentovať, ako mu nezáleží na peniazoch, ale na imidži. Alebo je to spomínaný zbojník (pre zvyšok sveta skôr Robin Hood), ktorý chce poukázať vďaka drsnému štýlu jazdy drahého auta, ako si žijú „tí zlí bohatí“ na úkor a za peniaze nás ostatných... No, názor nechám na vás.

„Drive it like you stole it”

Táto fráza, používaná v Amerike, má jasný význam: „Jazdi s tým autom, ako by si ho ukradol”. Tomu dosť zodpovedá aj štýl pripojených záberov. No nech je to ako chce, môže nám to byť vlastne fuk. Dôležité je, že jazdec vodí Ferrari Enzo štýlom známym zo súťažných tratí. Autor videa ho označuje WRC. S prižmúrením oka s tým možno súhlasiť, aj keď v záberoch chýba šotolinový povrch. No občas sa tam objavia aj nespevnené úseky. Jazda po nich má veru ďaleko od predstavy, kde by sme mohli vidieť premávať sa takéto auto. Je zrejmé, že ten, kto je za volantom, evidentne vie jazdiť. To isté platí aj o Ferrari Enzo, ktoré si osobne stotožňujem s jazdou po diaľnici, či na okruhu – ale takéto niečo som naozaj nečakal. Odhliadnuc od následkov takejto jazdy musím uznať, že Enzo nie je žiadna primabalerina a dokáže toho viac, ako na prvý pohľad vyzerá. Čo vy na to?

Jozef Vydra
ZDROJ: TaxTheRich100

Komentáre k článku


Stream naživo