2013-02-05 15:50:00
Ruská divočina na cestách,
Čo sa deje na ruských cestách je neraz neuveriteľné, ale fakt čistá pravda.
Zdroj: liveleak.com

Ruská divočina na cestách, či zákony džungle v praxi

Je to už pomerne dávno, čo som bol účastníkom premávky na ruských cestách. Už vtedy to bola divočina s veľmi voľným výkladom zákona.

Tomu, čo sa deje dnes, ťažko uveríme napriek videozáznamom zabudovaných kamier. Ruské cesty sú na prvý pohľad cesty bez pravidiel. Pri druhom pohľade sa presvedčíme, že je to pravda.

Kde inde by ste mohli v plnej premávke zažiť losa, ktorý vybehne na cestu? V Rusku je to, zdá sa, celkom bežné. Až na jednu "drobnosť" - nebol to v tomto prípade los, ktorý sa vrhá pod kolesá áut, ale chodec dvojnohý... presnejšie "ponáhľajúca sa" chodkyňa. Z priloženého videa sa dá s trochou námahy zistiť, kto bol práve v práve – či tento „los“, opravujem chodec, alebo vodič vpred sa ženúceho taxíka. Tentoraz B je správne – taxík mal zelenú a jeho vodič si vyskúšal vyhýbací „losí test“. Zažiť to na vlastnej koži by som veru nechcel.... až človeku mráz behá po chrbte.

 

Ak vám ešte nestačilo, pozrite sa na poriadnu divočinu – toto sa len tak nevidí. Čo tam chodci, ktorí si dovolia urobiť tú chybu, že vkročia na cestu a chcú sa dostať na druhú stranu... Ale je neuveriteľné, čo stváral vodič auta, ktorý sa 19. januára v Jaroslavli po nehode s autobusom neobťažoval zastaviť a jachal ďalej so svojou Toyotou (presnejšie polovicou toho, čo z nej ostalo) po uliciach mesta – asi mal súrny termín v autoservise... Keď ho polícia konečne zastavila, zistila, že 36 ročný muž je vo vysokom štádiu opitosti a nebol schopný stáť, nie ešte chodiť – asi preto jazdil... Po obhliadke vraku Toyoty Corolla našli na zadných sedadlách nehybné telo jeho 33 ročného priateľa, ktorý zrejme zahynul pri zrážke s autobusom. Šťastím bolo, že nikto iný sa nezranil pri tejto hrôzostrašnej nehode.

Jednoducho, to nevymyslíš, to je Rusko...

Jozef Vydra
ZDROJ: YouTube, liveleak

Komentáre k článku


Stream naživo