2013-01-17 12:59:00
Majster sveta jazdil tak,
Mercedes-Benz vo verzii AMG SL55 je dravec v barančom kožuchu.
Zdroj: Mercedes AMG

Majster sveta jazdil tak, že spôsobil žalúdočné problémy

Pilotom, či kozmonautom nemôže byť každý. Preťaženie a rôzne polohy, aj dole hlavou, mnohým ľuďom veľmi neprospievajú. Dokonca majú problémy aj pri rýchlej jazde.

Možno nejeden (nejedna) z vás túži nechať sa odviezť na rýchlom aute. Silná mašina, ktorá vás zatlačí do sedadla je jedna vec. Nechať sa odviezť na sedadle smrti, ako sa neraz spolujazdcovo miesto volá, v rely aute – to je adrenalín ako bič. No a potom sú to neraz „chuťovky“ ktoré na prvý pohľad vyzerajú veľmi nenápadne.

Treba mať na to žalúdok a nervy

Malé odbočenie: keď vie niekto jazdiť, naozaj dobre jazdiť, aj rýchla jazda vyzerá ako prechádza rozkvitnutým sadom. Pohoda, „klídek“.

No na to, aby ste zvládli  rýchlu jazdu, hlavne keď nesedíte za volantom, musíte byť vytrénovaný. Inak sa môžu dostaviť ťažkosti rôzneho typu. Presvedčil sa o tom aj Damon Hill, majster sveta pretekov formuly jeden z roku 1996. Na jednej akcii odviezol na nabrúsenom Mercedes AMG SL55 piatej generácie novinára, ktorý až také rýchle prejazdy nečakal.

Zdroj: motortrend.com

O pohon sa totiž postaral vidlicový osemvalec s objemom 5,4 l a výkonom 368 kW (463 k) v kombinácii s 5 stupňovou automatickou prevodovkou. To vidno aj podľa ľavej nohy Hilla, ako ju má opretú o stredový panel. Hill zvládal auto majstrovsky, dokonca miestami s jednou rukou na volante - horšie bol na tom pasažier. Ten sa najprv chytil za brucho a keď sa Mercedes po terénnej vlne na chvíľu ocitol vo vzduchu a automaticky vyskočila ochranná časť za sedadlami, bol by skôr prijal, keby mu ponúkli vrecúška, aké sú v lietadlách...

 

Ale dosť bolo slov: nasleduje video aj s komentárom. Najviac poteší záver, kde Damon komentuje stav svojho spolujazdca po jeho vystúpení a záver vyšperkuje slovami: Damon Hill ma dohnal k dáveniu...

Jozef Vydra
ZDROJ: Youtube, internet

Komentáre k článku


Stream naživo