2013-01-10 08:25:20
Zakázaná reklama na Hyundai
Nový Hyundai Santa Fe má krátku a dlhú verziu.
Zdroj: Hyundai

Zakázaná reklama na Hyundai Santa Fe

V Holandsku v televíziách "stiahli z obehu" reklamu na vynovené Santa Fé. Objavujú sa v nej dievčatá a ženy, ktoré sú akosi "príliš nadšené" týmto juhokórejským SUV.

Buď tomu nerozumieme, alebo ide len o pokrytectvo, či snahu konkurencie. Krajina, ktorá sa hrdí svojim veľmi voľným prístupom ku konzumácii rôznych návykových látok a sexshopmi so živým „tovarom“ vo výkladoch priamo na ulici, sa zrazu zháčila. Prečo?

Nuž nie vždy sa dostanú do vysielania všetky reklamy, ktoré agentúry pripravia svojim klientom. V prípade značky Hyundai je to však inak. V Holandsku stiahli z vysielania reklamu na nové Santa Fé. Na jednej strane sa tomu ani nemožno čudovať – v niektorých iných krajinách, presnejšie v iných režimoch by určite neprešla. Problém by mala vysoko pravdepodobne aj v puritánsky sa tváriacej Amerike. Lenže hovoríme o Holandsku, krajine známej vysoko liberálnym prístupom k rôznym oblastiam života, ktoré sú v iných krajinách ešte stále buď tabu, alebo aspoň menej vystavené na obdiv. Máme na mysli amsterdamské „cofeschopy“ v uličkách lásky, kde priamo v ich „výkladoch“ čakajú veľmi sporo odené dievčiny na svojich klientov. A keď prídu, počas „práce“ zatiahnu roletu na výkladnej skrini. O predaji rôzneho „matrošu“ vhodného pre inhaláciu ani nehovoriac.

Free and open people  

Aspoň to o sebe Holanďania tvrdia. Skúsenosti krajanov žijúcich v krajine pod úrovňou mora sa však rôznia. Takže sa zákazom prejavilo skôr tamojšie pokrytectvo? Táto reklama naznačuje, že keď sa prejde po ulici Santa Fé, všetkým modelkám na ulici zvlhnú... oči. Chceli by, ale veľmi – nechať sa zviezť (pozor, nie zviesť!). Novinkou. Hm, žeby aj režisér tohto klipu vsadil na naozaj kvalitný „materiál?

Iba po krátkom čase, ako vznikla predchádzajúca reklama, vypustila kórejská automobilka  novú, na americké vyhotovenie nového Santa Fe. Krátke video má názov „Tornádo“. No vzhľadom na to, čo iba nedávno predtým spôsobil hurikán Sandy, získala táto reklama celkom iný, intenzívny rozmer. Kdepak udělali soudruzi chybu? Toto asi tvorcovia fakt nedomysleli...

Jozef Vydra
ZDROJ: carscoop.blogspot.com

Komentáre k článku


Stream naživo