2022-08-11 17:45:00
Hyundai v edícii Play
Hyundai v edícii Play
Zdroj: Hyundai

Hyundai si prichystal akciovú edíciu Play na tri populárne modely. Oplatí sa?

Automobilka Hyundai z času na čas pripraví špeciálnu zvýhodnenú edíciu, ktorá prináša rôzne bonusy pre zákazníka.

Tentoraz táto séria nesie meno Play a už aktuálne je možné ju objednať a niektoré z vozidiel sú na sklade a v showroomoch dílerov po celom Slovensku. Čo však znamená táto séria a pre aké autá je určená?

Edícia Play je cenovo zvýhodnená alternatíva v ponuke modelov i30, Bayon a Tucson. Základnou ideou je vylepšenie výbavy za zvýhodnenú cenu. Očakávať nejaké špeciálne limitované štítky, alebo potenciálnu zberateľskú hodnotu teda nemožno.

Pre hatchback, kombi a Fastback i30 prichádza edícia Play ako nadstavba štandardnej výbavy Family. Odlíšenie prichádza vo forme čiernej farby na spätných zrkadlách a vnútri čiernom strope. Predné svetlá sú pre výbavu Play štandardne s LEDkovými systémami, ktoré obsahujú statické prisvecovanie do zákrut. Zadné svetla sú taktiež tvorené LEDkami a balík Smart Pack prináša inteligentný kľúč so štartovacím tlačidlom, alarm, imobilizér, kľučky s osvetlením a dažďový senzor. Pri finálnom sčítání vychádza, že hodnota týchto doplnkov kupovaných samostatne by bola 1800 €, ale v prípade špeciálnej série Play je za príplatok len 900 € oproti výbave Family.

Podobne na tom aj malý crossover Bayon, ktorý taktiež čerpá zo základu výbavy Family a ponúka tiež čierne zrkadlá a čierny strop. Vo výbave však pribudol aj Winter Pack s vyhrievaním volantu a predných sedadiel a tiež, rovnako ako pri i30, Smart Pack, ktorý v tomto prípade pozostáva z bezkľúčového prístupu, bezdrôtového nabíjania mobilného telefónu a zatmavených zadných okien. Balík, ktorý bežne stojí 1 000 € je za 500 €. Bayon Play môže byť kombinovaný s 1,2-litrovým štvorvalcom s atmosférickým plnením, alebo s prepĺňaným trojvalcom s objemom 1 liter. Tento môže mať buď 6-stupňovú manuálnu prevodovku, alebo 7-stupňový dvojspojkový automat.

Najväčším modelom, ktorý ponesie označenie výbavy Play bude Tucson. Ten ako základ vezme výbavu Style, ku ktorej pridá znova čierne spätné zrkadlá, čierny strop, ale aj tmavé 19-palcové zliatinové disky. Štandardne bude aj dvojfarebné prevedenie, pričom strecha môže mať buď čiernu farbu Phantom Black, alebo sivú Dark Knight. Do výbavy sa dostal aj Dizajn Pack, ktorý pridáva LEDkové predné svetlá s prisvecovaním do zákrut, denné LED svetlá, tmavú chrómovú masku chladiča a chrómové listy nárazníka. Celý balík by stál 1 800 €, ale tu je za príplatok iba 900 €. Hyundai Tucson bude v ponuke výhradne s pohonom prednej nápravy a motorom 1,6 T-GDi. Spojenie bude výlučne so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Akciová cena tohto modelu je 28 690 €.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Hyundai

Komentáre k článku


Stream naživo