2021-10-18 11:30:00
Hyundai i30 hatchback 1,5
Hyundai i30 hatchback 1,5 dPi
Zdroj: Ján Hargaš

Hyundai valcuje náš trh. Najlepší pri súkromných osobách. Môžu za to dva modely

Hyundai je po deviatich mesiacoch tohto roku jednotkou u súkromnej klientely. 

Nezvyknem zverejňovať tlačové správy automobiliek. Obvykle to nestojí za to a sú to len plytké čísla bez hlbšieho kontextu, navyše čísla dramaticky skreslené firemnými údajmi. Ale keďže tu už nejaký čas máme nového lídra v predaji súkromným osobám, azda to stojí za informáciu. 

Slovenský importér značky Hyundai totiž zverejnil štatistiky predaja za prvých deväť mesiacov roka 2021. Hyundai v tomto období na Slovensku predal 6 172 kusov nových vozidiel a dosiahol trhový podiel 9,53% (vrátane flotíl a podnikateľov). Kým celý trh na Slovensku za prvých deväť mesiacov medziročne rástol o 7,6%, Hyundai zvýšil svoje predaje o 22% a posilnil trhový podiel o 1,1 percentuálneho bodu. Ku koncu septembra 2021 bol zároveň Hyundai najpredávanejšou značkou vozidiel u súkromných osôb. Fyzické osoby sa podpísali pod predaj 2 989 kusov vozidiel a u súkromnej klientely tak dosiahol Hyundai trhový podiel 16%. Pod predajné úspechy značky Hyundai sa najvýraznejšou mierou podpísali modely i30 a Tucson, ktoré zároveň patrili k piatim najpredávanejším modelom tohto roka vôbec.

Z modelového radu i30 sa ku koncu septembra 2021 predalo už 2 675 kusov. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka ide o nárast o vyše 53%. Obľúbená i30-tka je zároveň tretím najpredávanejším vozidlom tohto roka na Slovensku a v segmente C1 dominuje s podielom vyše 26%.

Darí sa aj novému elektromobilu Hyundai Ioniq 5. Na slovenských cestách ich od augusta jazdí 14, no importér má už ďalších 40 záväzných objednávok. Auto týmito počiatočnými číslami prekonalo očakávania automobilky na našom trhu. 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Hyundai

Komentáre k článku


Stream naživo