2021-01-19 11:45:00
Corvette nemusí byť len
Corvette nemusí byť len kupé. Chystá sa aj SUV Coupé s menom Corvette

Corvette nemusí byť len kupé. Chystá sa aj SUV Coupé s menom Corvette

SUV Coupé dnes chce mať v portfóliu každý. Dobre sa predáva a dobre sa na tom zarába. Pozadu nechce byť ani Chevy.

 

Silné meno Chevroletu Corvette už dlhšie vábi plánovačov k rozšíreniu jedného modelu na viacero automobilov s podobným štýlom, dizajnom a výkonom. Informáciu priniesli ako Autonews Europe, tak Bloomberg a chytili sa toho ďalší. Skicu, ktorú nájdete v galérii má na svedomí magazín Motor1. Je jasné aký model bol základom pre ich dizajn a je jasné, že práve ten model z Talianska by bol jedným z veľkých konkurentov pre SUV Coupé menom Corvette.

Nová generácia modelu Corvette (C8) prešla rapídnou medzigeneračnou zmenou. Z klasickej koncepcie vznikol superšport s motorom uprostred a s pohonom zadnej nápravy. Veľká zmena mohla byť riziková, no bola prijatá výborne a auto sa naozaj nadmieru dobre predáva. Naplniť potenciál mena Corvette by mohla rodina modelov, pričom prvý by mohol prísť v polovici tejto dekády.

A ako inak, išlo by o najpopulárnejšiu karosériu súčasnosti – SUV Coupé. Takéto auto by mohlo konkurovať nielen európskej SUV Coupé smotánke, ale tiež automobilu s podobným cieľom. Modelu Mustang Mach-E od konkurenčného Fordu. Aj tam ide o žmýkanie legendárneho mena prostredníctvom SUV Coupé modelu, ktorý je navyše elektromobilom aj s pohonom všetkých kolies.

Podľa Bloomberga a jeho utajeného zdroja sa aktuálne dizajnéri koncernu GM mordujú s kreslením modelov, ktoré by mohli niesť hrdé meno Corvette. Trh na tieto šumy reaguje nárastom ceny akcií koncernu a koncern zas reaguje zahmlievaním v podobe diskusie o elektrických modeloch, ktoré by mali patriť pod značku Buick.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Motor1, Bloomberg

Komentáre k článku


Stream naživo