2021-01-14 11:45:00
Lada Niva 2024
Lada Niva 2024
Zdroj: Lada ytb

Nová Lada Niva príde o tri roky. Drsný offroad s modernou technikou

Nová Lada Niva je súčasťou modelovej ofenzívy materského koncernu Renault.

Tak ako Dacia chystá model Bigster, Lada pripravuje model Niva. Nebudú to súrodenci, avšak oba budú stáť na aliančnej platforme CMF-B. Kým ale Dacia ponúkne rodinné SUV orientované na cenu, Lada ponúkne moderné stelesnenie mena, ktoré vstúpilo do histórie. Niva bude ruský offroad s modernou technikou, platformou a s originálnym dizajnom. Dostupná bude v dvoch veľkostiach. Označené budú ako Compact a Medium. Kompaktná verzia bude najmä o teréne a rozmermi bude mať blízko k Nive 4x4, Medium bude rodinný offroad.

Nová Niva ponúkne pohon 4x4, krátke prevody, masívnu konštrukciu a vysoký postoj. Nová Niva bude reprezentovať kompletné prepracovanie značky Lada. Dizajnové skice nového modelu pritom prezrádzajú, že vizuál vozidla sa odlišuje od konceptu, ktorý sme mohli vidieť zhruba pred dvomi rokmi. Nájdete ho v galérii, no je jasné, že nová Niva bude podstatne viac pripomínať tú, ktorá sa ešte dnes predáva ako Lada 4x4.

Zdroj: Lada

S tým súvisí skutočnosť, že Lada a Dacia vytvoria spoločný podnik. Ich šéfom je Denis Le Vot. Ten na podujatiu Renaulution predstavil spoločnú budúcnosť oboch značiek. I keď majú niekoľko odlišností, obe majú mnoho spoločného. Ponúkajú dobré autá za rozumnú cenu.

V minulosti i v súčasnosti sa tieto dve značky dopĺňali, za všetko stačí spomenúť Ladu Largus, ktorá sa v Rusku stále predáva, pritom je to prerobený Logan MCV prvej generácie. Obe značky do roku 2025 privezú viacero nových modelov, ktoré budú mať veľa spoločného, avšak budú špecifické nielen dizajnom, ale i zameraním a trhmi, kde sa budú predávať.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Renault, Lada, Dacia, Renaulution

Komentáre k článku


Stream naživo