2020-09-16 13:00:00
Škoda Octavia RS iV
Škoda Octavia RS iV
Zdroj: SKoda

Škoda zverejnila ceny elektrifikovaných Octavií. e-TEC, iV aj RS iV

Elektrifikované modely Škoda Octavia prichádzajú na Slovensko. e-TEC, iV a RS iV už poznajú slovenské ceny

Slovenskí zákazníci si môžu počnúc dnešným dňom začať objednávať už aj elektrifikované modely Škoda Octavia. Mild-hybridná Octavia e-TEC s motorizáciou 1,0 eTSI DSG 81 kW (110 k) štartuje s výbavou AMBITION od 22 410 eur, plug-in hybridná Octavia s motorizáciou 1,4 TSI 150 kW (204 k) začína na 31 760 eur a najvýkonnejšia Octavia RS s plug-in hybridným motorom 1,4 TSI 180 kW (245 k) je v ponuke od 37 460 eur. Oba plug-in hybridy prenášajú silu motora na kolesá cez 6-stupňovu automatickú DSG prevodovku.

Nové elektrifikované modely Škoda Octavia e-TEC, iV a RS iV prichádzajú na slovenský trh, aby doplnili už existujúce portfólio motorizácií a priniesli tak ekologickú alternatívu ku klasickým konvenčným palivám. Technológia mild-hybrid v modeli e-TEC umožňuje pri brzdení rekuperovať kinetickú energiu a vygenerovanú elektrickú energiu akumulovať v batérii s napätím 48 V. Táto energia sa potom využíva na elektrickú podporu (boost) spaľovacieho motora, ktorá umožňuje vyvinúť krútiaci moment do 50 Nm. V určitých jazdných situáciách je potom tiež možné spaľovací motor vypnúť a vozidlo nechať dobiehať zotrvačnosťou. Mild-hybridná technológia pritom dokáže znížiť spotrebu priemerne až o 0,4 l na 100 km.

Ešte atraktívnejšou alternatívou pre fanúšikov elektromobility je však plug-in hybridná Octavia iV, ktorá disponuje lítiovo-iónovou vysokonapäťovou batériou s kapacitou 13 kWh. Tá umožňuje dojazd s čisto elektrickým pohonom do 60 km v cykle WLTP. Maximálny krútiaci moment elektromotora 330 Nm, ktorý je k dispozícii okamžite po rozbehu, zabezpečuje výraznú akceleráciu. Aj vďaka tomu môže najvýkonnejšia Octavia RS iV zrýchliť z 0 na 100 km/h za 7,3 sekundy a jazdiť maximálnou rýchlosťou až 225 km/h.

Ak chcete vedieť ako tieto autá jazdia, či akú majú spotrebu, počkajte dnes do cca 17:00. Ja som už mal tú česť a vyskúšal som ich včera v Rakúsku. Prvé dojmy a pojmy pribudnú už dnes. 

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: SKoda

Komentáre k článku


Stream naživo