2019-01-16 11:58:15
Škoda Crossover NEW
Škoda Crossover NEW
Zdroj: SKoda

Škoda predstaví nový crossover. Toto je on

Škoda rozširuje svoju rodinu modelov SUV. Nový crossover sa predstaví v Ženeve.

Škoda pokračuje vo svojej SUV ofenzíve. Novým crossoverom česká automobilka predstavuje ďalší model a po úspešných modeloch KODIAQ a KAROQ rozširuje svoju paletu automobilov kategórie SUV. Škoda fotografiou siluety poskytuje prvý náhľad na budúci crossover, ktorý bude mať svetovú premiéru na autosalóne v Ženeve (5. - 17. marca 2019). Z tohto záberu možno vytušiť vzhľad prednej časti vozidla, viditeľné sú tiež výrazné nové LED svetlomety s hore umiestnenými svetlami pre denné svietenie a integrovanými dynamickými smerovými svetlami.

Prírastok v modelovej palete značky Škoda v sebe spája dva svety. Kombinuje prednosti automobilov kategórie SUV - vysokú polohu sedadiel, lepší výhľad z vozidla, pohodlné nastupovanie a vystupovanie a zvýšenú svetlú výšku - s agilitou a jazdnými vlastnosťami kompaktných vozidiel. Mestský crossover značky Škoda sa teda prezentuje ako ideálny sprievodca na všedný deň v meste i mimo neho. Na báze modulárnej platformy MQB koncernu Volkswagen tento model značky Škoda ponúka nové asistenčné systémy, rad Simply Clever detailov, ktoré sú pre značku rovnako typické ako ponuka priestoru.

Model bude vychádzať z konceptu Škoda Vision X, ktorý nájdete v tomto článku. Vision X bude postavený na novej platforme MQB A0. Tú využíva nielen nová Škoda Scala, ale predovšetkým geneticky najbližší súrodenec nového crossoveru, SEAT Arona.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: SKoda

Komentáre k článku


Stream naživo