2018-08-17 14:35:20
BMW 3 sedan
BMW 3 sedan
Zdroj: BMW 3

BMW chystá novú generáciu radu 3: Najvýkonnejší motor a nižšia hmotnosť

BMW radu 3 sedan prechádza skúškami výdrže a jazdných vlastností v Zelenom pekle.

BMW pripravuje na sériovú výrobu svoj významný model. Prichádza nová generácia radu 3 a na sériovú výrobu sa aktuálne pripravuje na okruhu pod hradom Nurburg. Inžinieri si testujú v praxi nielen nový motor, no najmä jazdné vlastnosti. Nového je veľmi veľa. Kompletne nová konštrukcia sa môže popýšiť nižšou hmotnosťou a vyššou tuhosťou. Nové sú i nápravy, tlmiče a úplne novo vyvinutý je aj športový M podvozok.

BMW pri testoch na Nurburgringu odhalilo pár informácií o novom aute. To získa doteraz najvýkonnejší benzínový štvorvalec aký bol kedy umiestnený v BMW. Nový motor bude pritom o 5 percent úspornejší ako predchodca. Pomôže mu k tomu prepracovaná 8-stupňová prevodovka Steptronic. Vďaka prísnej kontrole emisií aj prostredníctvom filtra pevných častíc bude motor podstatne ekologickejší a ľahko splní najprísnejšie emisné normy Euro 6d Temp.

Tak ako sme zvyknutí, pre štvordverový sedan strednej triedy od BMW sú jazdné vlastnosti extrémne dôležité. Vyváženie precíznej športovej jazdy s komfortným prejavom na horších cestách zabezpečuje mnoho noviniek a vylepšení. Nový sedan sa môže popýšiť rozložením hmotnosti medzi nápravami v ideálnom pomere 50:50. Auto je v priemere o 55 kilogramov ľahšie a ťažisko má o 10 centimetrov nižšie ako predtým. Má tiež širší rozchod kolies pre väčšiu stabilitu pri ostrých manévroch a vysokých rýchlostiach. Pritom by malo byť tuhšie, pevnejšie a zároveň tichšie. Športový podvozok s aktívnym zadným diferenciálom je ďalším z bodov, ktoré majú nový rad 3 vytiahnuť nad konkurenciu. Auto má by hravé, jednoducho ovládateľné a pritom presné aj pri športovej jazde. Viac sa dozvieme pri októbrovej premiére.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: BMW

Komentáre k článku


Stream naživo