2018-02-15 14:39:02
Škoda Kodiaq L&K
Škoda Kodiaq L&K
Zdroj: SKoda

Škoda ukáže v Ženeve Kodiaq L&K. 1,5 TSI nahradí 1,4 a 2,0 TSI s vyšším výkonom

Škoda predstaví na autosalóne v Ženeve budúci mesiac novú najvyššiu výbavu pre Kodiaq.

Automobilka Škoda predstaví na tohtoročnom autosalóne v Ženeve novú najvyššiu výbavu modelu Škoda Kodiaq s označením L&K. Iba dnes sme uverejnili TEST aktuálne najvyššej výbavy – verzie Scout  ( momentálne tvorí vrchol spolu so Sportline), a zhodou okolností práve dnes zverejnila Škoda správu o typickej najvyššej výbave v portfóliu. Prinesie o kus bohatšiu výbavu a nové dekory.  Do partie škodováckych medveďov tak chýba už len Kodiaq RS...

Ako vieme, výbavový stupeň L&K nesie meno po zakladateľoch predchodcu Škody spoločnosti Laurin & Klement. Prémiovejší vzhľad vozidla dodáva chrómovaná mriežka chladiča, 19-palcové kolesá z ľahkých zliatin a špecifický zadný nárazník. Odlišnosť v interiéri ponúkajú dekoračné prvky vo vyhotovení Piano Black a kožené čalúnenie sedadiel. Výbava Laurin a Klement bude dostupná nielen pre autá s pohonom všetkých kolies, dostupná bude aj pre motorizácie s predným náhonom.

Súčasne s uvedením modelu Škoda Kodiaq L&K na trh bude počas roku 2018 tiež obmenená ponuka motorizácií celého portfólia tohto modelu. Úplnou novinkou je motor 1,5 TSI s výkonom 110 kW (150 k), v prípade benzínového motoru 2,0 TSI došlo okrem iného k navýšeniu výkonu zo 132 kW (180 k) na 140 kW (190 k). Nové benzínové pohonné jednotky sú vybavené filtrami pevných častíc.

ŠKODA KODIAQ L&K pridáva k výbave Style nové prvky. Štandardne bude vozidlo dodávané s 19-palcovými kolesami z ľahkých zliatin Sirius, Full LED svetlometmi a mriežkou chladiča tvorenou vertikálnymi lamelami a chrómovým dekórom. Na predných blatníkoch sú decentné plakety s nápisom Laurin & Klement.

Zdroj: SKoda

Interiér  je voliteľne k dispozícii v čiernom alebo béžovom prevedení. Na sedadlách a tiež na prístrojovej doske pred spolujazdcom je decentné logo Laurin & Klement, ktoré dopĺňajú hodnotné dekoračné prvky v prevedení Piano Black. Štandardná výbava obsahuje aj elektricky nastaviteľné predné sedadlá, vrátane pamäťovej funkcie, prahy dverí s nápisom KODIAQ, hliníkové pedále, textilné vkladané koberce, dažďový senzor, automatickú clonu vnútorného spätného zrkadla, ambientné osvetlenie interiéru a Sound systém CANTON. Automobil je tiež vybavený progresívnym riadením už v základe.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: SKoda

Komentáre k článku


Stream naživo