2017-09-07 15:05:38
BMW X7 iPerformance concept
BMW X7 iPerformance concept
Zdroj: BMW

Takto má vyzerať najväčšie bavorské SUV. X7 iPerformance concept odhalený!

Na web sa dostali fotografie chystaného konceptu BMW X7 iPerformance. Predzvesť najväčšieho SUV z Bavorska.

Fotografie konceptu BMW X7 iPerformance sa dostali na internet prostredníctvom ruského webu. Zobrazený automobil predznamenáva sériové vozidlo s označením X7. Pôjde o najväčšie SUV od bavorskej automobilky a vyzve na súboj také mená ako Mercedes GLS, či Cadillac Escalade. Už z toho je zrejmé, že pôjde predovšetkým o vozidlo určené pre americký trh, no dostať by sa malo aj na európsky trh. BMW X7 nebude len predĺženou X5 ako by sa mohol niekto domnievať. Podľa našich informácií je to automobil stojaci na platforme radu 7.

Koncept X7 iPerformance disponuje mimoriadne výrazným dizajnom. Na prvý pohľad zaujme chrómovanými ladvinkami s 3D efektom a zreteľnými vertikálnymi prvkami. Dizajn možno hodnotiť z rôznych uhlov, no treba povedať, že je to opäť niečo nové a svieže, i keď iným smerom ako koncept Z4 a ďalší. Zaujímavý je aj interiér s typickými znakmi značky s vrtuľkou v znaku, no s evolúciou ovládacích a zobrazovacích prvkov.

Podkapotou tohto preskleného konceptu by sa mala nachádzať hybridná jednotka využívajúca benzínový turbomotor spojený s elektromotorom a kapacitnými batériami.

Sériový automobil by mal okrem hybridného ústrojenstva ponúknuť tiež konvenčný pohon prostredníctvom radového benzínového šesťvalca (40i) a tiež osemvalca (50i). V Európe by sa mohol objaviť aj naftový radový šesťvalec s označením 40d, prípadne i výkonnejšia motorizácia. Viac sa dozaista dozvieme neskôr, koncept by mal byť ďalším z ťahákov frankfurtského autosalónu v nadchádzajúcich dňoch. 

Zdroj: BMW

Komentáre k článku


Stream naživo