2017-07-29 15:15:00
SEAT Ibiza 2017
Ilustračné foto
Zdroj: Jozef Vydra

Ako sa bude volať vlajková loď SEATu? Poznáme 9 finálnych návrhov pre veľké SUV

SEAT už má 9 finálnych návrhov pre meno svojho najväčšieho modelu. Veľké SUV bude na A, D alebo T.

Iniciatíva #SEATseekingName vygenerovala 9 návrhov, vybraných pre meno pripravovaného tretieho SUV španielskej značky, ktoré sa začne predávať v roku 2018. Spomedzi 10.130 návrhov bolo vybraných 9 geografických názvov zo Španielska. Šance zaradiť sa medzi finalistov, ktorí budú oznámení 12. septembra majú nasledujúce návrhy:

Abrera -- Alboran -- Aran -- Aranda -- Avila -- Donosti -- Tarifa -- Tarraco – Teide

9 návrhov semifinalistov úspešne prešlo troma rozličnými výberovými kolami, podľa kritérií definovaných expertmi značky SEAT spolu s externou agentúrou špecializovanou na tvorbu názvov a expertmi z oblasti ochrany priemyselného a intelektuálneho vlastníctva:

1.            Hodnoty značky a charakteristiky produktu. Na začiatku boli vybrané mená, hodiace sa k hodnotám značky a charakteristikám nového, veľkého SUV, ktoré bude tretím vozidlom tejto kategórie značky SEAT po modeloch Ateca a Arona.

2.            Lingvistické kritériá. Potom boli vybrané mená podrobené starostlivej lingvistickej verifikácii, aby sa overilo, či sa ľahko vyslovujú v rozličných jazykoch a či sa s nimi spájajú pozitívne konotácie. Na týchto analýzach sa podieľali experti z agentúry na tvorbu názvov.

3.            Právne kritériá. Nakoniec sa medzinárodne verifikovala právna platnosť návrhov, napríklad aby sa predišlo situácii, že takéto názvy už boli zaregistrované inými značkami alebo na iných trhoch, kde sa predávajú automobily SEAT. V tejto tretej a záverečnej fáze bola využitá spolupráca s agentúrou na ochranu priemyselného a intelektuálneho vlastníctva.

Odteraz SEAT začína organizovať prieskumy medzi zákazníkmi cieľových skupín v rozličných krajinách, kde predáva svoje vozidlá aby vybral najmenej troch finalistov z 9 mien v užšom výbere.

Na základe neobyčajne priaznivej reakcie verejnosti na projekt Luca de Meo, predseda predstavenstva SEAT, S.A.,povedal: „Čísla hovoria za všetko. Nesmierne nás teší výsledok tejto iniciatívy, do ktorej sa zapojilo vyše 130.000 ľudí zo 106 krajín a ktorá prepojila našu značku so španielskou spoločnosťou a fanúšikmi na celom svete. Chceme sa poďakovať všetkým za účasť. Čas, kedy budeme vedieť meno nového SUV značky SEAT sa rýchlo blíži.“

Zdroj: Carscoops

Značka SEAT oznámi finalistov na svojej tlačovej konferencii na frankfurtskom autosalóne 12. septembra. Odvtedy do 25. septembra bude môcť každý hlasovať za svojho kandidáta na internetovej stránke seat.com/seekingname a seat.es/buscanombre.  Víťazný návrh, ktorý získa najviac hlasov, SEAT oznámi 15. októbra.

Kým september nastane, môžete si skrátiť čakanie napríklad pohľadom na novú Aronu, ktorú sme boli uvítať na svetovej premiére v Barcelone. 

jh
ZDROJ: Seat

Komentáre k článku


Stream naživo