2017-05-31 11:07:30
NEVS 9-3 a NEVS
NEVS 9-3 a NEVS 9-3X
Zdroj: NEVS

SAAB 9-3 a 9-3X ožívajú ako elektromobily s novým dizajnom a pod novou značkou

Duch výnimočnej značky SAAB opäť ožíva. Modely 9-3 a 9-3X sa reinkarnovali na opačnom konci sveta.

Nástupnícka spoločnosť NEVS dotovaná čínskym kapitálom spúšťa vo svojom druhom domove v čínskom prístavnom meste Tianjin program mobility, ktorý zákazníkom umožní jazdiť na nových modeloch s oficiálnymi názvami NEVS 9-3 a NEVS 9-3X. NEVS si pre nový program mobility pripravil hardvérový a softvérový základ. Zákazníci budú môcť autá zaparkované na určených miestach otvoriť prostredníctvom aplikácie v mobile. Ovládanie súčastí auta bude tiež možné prostredníctvom mobilu. Výrazne prepracované pôvodné modely SAABu sa stali elektromobilmi s novým dizajnom a nedávno prešli testovaním v reálnych podmienkach. Na trh sa dostanú v priebehu roku 2018 so začiatkom výroby koncom tohto roka. Projekt mobility môže mať v meste Tianjin veľký úspech, ide o výrazne priemyselné mesto s počtom obyvateľov presahujúcich 15 miliónov. 

NEVS tvrdí, že jeho modely naďalej čerpajú z genetického kódu značky SAAB a to ako z hľadiska dizajnu, tak z hľadiska bezpečnosti a pokrokových technológii. V prvom rade čerpajú preto, lebo ide o pôvodné modely a či si ducha SAABu zachovajú aj neskôr zostáva zatiaľ otázne.

Každopádne tu máme dve nové autá, ktoré sa začnú čoskoro vyrábať v Číne v závode v Tianjine a neskôr by sa mali dostať aj do Európy.

Zdroj: NEVS

NEVS 9-3 je sedan s elektrickým pohonom a dojazdom na jedno nabitie 300 km. 9-3X je kombi s terénnou úpravou, ktoré má mať identický dojazd 300 km. Jeden aj druhý automobil budú po vzore TESLY vybavené výnimočne účinným vzduchovým filtrom kabíny, ktorý dokáže iba za minútu po spustení desaťnásobne znížiť obsah malých nebezpečných pevných častíc vo vzduchu kabíny, a tým výrazne zlepšiť zdravie pasažierov v aute v znečistených oblastiach. 

Viac detailov nepoznáme, keďže ide stále len o konceptuálnu podobu vozidiel, no zdá sa, že sa NEVS takmer podarilo zahubiť výnimočný dizajn oboch modelov tým, že im „privarili“ prednú masku pripomínajúcu model Mitsubishi Outlander PHEV a jemu podobné napodobeniny v správnom čínskom štýle... 

jh
ZDROJ: NEVS

Komentáre k článku


Stream naživo