2017-01-28 03:15:00
Mitsubishi Eclipse a koncept
Mitsubishi Eclipse a koncept XR-PHEV II
Zdroj: MMC

Mitsubishi chystá do Ženevy veľkú novinku. Kompaktný crossover v štýle kupé

SUV kupé nezostane teritóriom len prémiových značiek. Svoj štýlový crossover môžu získať aj zákazníci Mitsubishi.

Mitsubishi si pre ženevský autosalón chystá veľkú novinku. Takú veľkú, až si nevieme spomenúť, kedy sme „takú veľkú“ novinku od Mitsubishi zažili naposledy.

Úplne nový model v podobe športového SUV s karosériou pripomínajúcou kupé umožní spoločnosti MMC (Mitsubishi Motors Company) rozšíriť existujúcu zákaznícku základňu, teraz tvorenú predovšetkým záujemcami o modely ASX a Outlander.

Uvedené "kompaktné SUV“ rozšíri modelovú ponuku Mitsubishi Motors úplne novým smerom a zároveň bude predstavovať ďalší krok spoločnosti MMC smerujúci k postupnej transformácii značky Mitsubishi v Európe na výrobcu (takmer) výlučne modelov SUV.

Nové "kompaktné SUV“ s ostrejším výrazom než tradičné kupé prináša výrazne krojené krivky s klinovým profilom, markantnú líniu v tvare "V" v zadnej časti karosérie, vychádzajúcu z dopredu skloneného C-stĺpika, či robustné zadné blatníky.

Nový model sa teda postaví medzi modely ASX a Outlander a bude slúžiť ako najšportovejšie SUV v portfóliu značky.

Model by mal podľa informácií britského Autoexpressu stáť na zmenšenej platforme Outlandera a volať by sa mal Eclipse. Ponúkať by mal aj pohon všetkých kolies a Podkapotou by sa „konečne“ mal predstaviť nový benzínový motor dopovaný turbodúchadlom. Štvorvalec s objemom 1,5 litra sa pravdepodobne stane najsilnejšou zbraňou vozidla, no Mitsu ponúkne aj 2,2 litrový naftový štvorvalec vlastnej výroby – motor ktorý tvorí väčšinu predajov väčšieho Outlandera v Európe. V budúcnosti môžeme očakávať tiež alternatívny pohon – v štýle Outlandera PHEV.

Najväčším konkurentom tohto automobilu bude dozaista Toyota CHR, zabudnúť ale netreba ani na menej športovo orientované modely ako Qashqai, Ateca, Tiguan a hŕba ďalších. Dizajn má nadväzovať na koncept XR z roku 2015.

Zdroj: MMC

 

jh
ZDROJ: mitsubishi

Komentáre k článku


Stream naživo