2017-01-12 04:55:00
Vienna Autoshow 2017
Vienna Autoshow 2017
Zdroj: Ján Hargaš

FOTO: Pozrite si najlepšie autá z autosalónu vo Viedni. Toto vás tam čaká!

Autosalón vo Viedni sa dnes začal. My sme ho navštívili už včera. Prinášame vám výber toho najlepšieho a najzaujímavejšieho.

Autosalón vo Viedni je tradičným januárovým podujatím, ktorého význam z roka na rok rastie. Čoraz viac automobiliek si uvedomuje, že do hlavného mesta Rakúska nechodia len Viedenčania, ale ľudia z celého Rakúska a okolitých štátov. Minulý rok výstavisko Messe Wien navštívilo viac ako 150 000 ľudí, toho roku to nebude iné.

Ak sa na výstavu chystáte, pozrite sa čo vás tam čaká. Ak je to pre vás ďaleko, môžete sa tešiť na dvojdielnu mega galériu z výstaviska. Nafotili sme všetko zaujímavé a to ako autá, priestory, tak i krásne hostesky. Dnes máme pre vás pripravený výber najzaujímavejších noviniek a najlepších áut na výstavisku.

Viedenský autosalón prináša návštevníkom dvojicu svetových premiér, dvojicu európskych a viac než 30 rakúskych premiér. Môžete si byť istí, že máloktoré z týchto áut ste mohli vidieť na Slovensku a tak ide v podstate o stredoeurópske premiéry. Oči motoristického fanúšika môžu spočinúť aj na tom najlepšom čo automobilky aktuálne vyrábajú vrátane Hondy NSX, či Bugatti Chiron. Na výstavisku nájdete faceliftovanú Octaviu, model Kodiaq, Giuliu, Ignis, faceliftovaný ASX, modely Vignale, Ford Ka, Renault Zoe s predĺženým dojazdom, či nový Renault Koleos a mnohé ďalšie. Viac v galérii a v nasledujúcich dňoch, či priamo na výstave.

Či už sa vyberiete vlastným autom, alebo zvolíte prepravu vlakom, či autobusom, vedzte, že ceny vstupeniek sa pohybujú od 9 do 12,50 eur v závislosti od spôsobu kúpy. Najlacnejšie sú lístky zakúpené cez internet, v pokladni na výstavisku sú drahšie o 3,50 eura. Deti do 10 rokov veku majú vstup zadarmo, osoby s vekom 62 rokov a viac majú zľavnené vstupné za 8,50 eur (na hociktorý deň). Za odloženie kabátov v šatni sa platí 1,5 eura za kus. Toho roku rakúska polícia vypla kľúčový semafor pred odbočkou k výstavisku a parkovaciemu domu D, takže doprava zo smeru Slovensko by mohla byť o niečo plynulejšia. Už teraz je ale isté, že parkovacie domy výstaviska nebudú stačiť, navyše zo smeru z centra Viedne sú dopravné obmedzenia, ktoré môžu komplikovať váš príjazd. Aj tento rok sa preto zdá byť najlepším riešením hromadná doprava. Zastávka U-bahn je neďaleko hlavného vchodu do výstaviska.

jh

Komentáre k článku


Stream naživo