2016-12-20 13:10:00
BMW M5 spyshoots
BMW M5 spyshoots
Zdroj: carscoops.com

BMW M5 brúsi zuby na E63 S. 600 koní a pohon všetkých kolies xDrive!

Aj najsilnejší superšportový model radu 5 – verzia M5 prejde z pohonu RWD na AWD.

BMW opäť pracuje na viacerých modeloch naraz. Okrem SUV modelov všetkých veľkostí a karosérií, chystá aj vrcholnú verziu BMW radu 5. Aj tento model, tak ako vrcholná verzia triedy E od Mercedesu, prechádza na pohon všetkých štyroch kolies. Tak vysoký výkon a krútiaci moment iba na zadných kolesách, je pre väčšinu budúcich majiteľov automobilu prakticky nevyužiteľný, vynímajúc jazdy na okruhu. Preto sa obe firmy rozhodli vylepšiť svoje super sedany tak, aby potenciál silných motorov dokázali využiť aj menej skúsení fanúšikovia Mercedesov a BMW.

Kým E63 AMG má už v základe k dispozícii prepracovaný pohon všetkých štyroch kolies známy ako 4MATIC. BMW M5 dostane športovo nastavený pohon všetkých štyroch kolies známy ako xDrive. Rovnako ako E63 AMG, aj M5 bude môcť pohon všetkých kolies vypnúť v prospech pohonu výhradne zadnej nápravy so športovým diferenciálom medzi kolesami. A možné to bude iba stlačením jedného tlačidla.

To pre prípad, ak by za volant nasadol skúsený borec schopný využiť všetkých 600+ koníkov a to bez ohľadu na to, či ich využije na bezchybné prejazdy zákrut, alebo na pálenie gúm.

Presne tak, aj v ohľade maximálneho výkonu pôjde M5 ešte ďalej. Podkapotou bude naďalej 4,4 litrová V8 s dvojicou turbodúchadiel vo V-čku pre maximalizáciu odozvy motora. Dva slimáky z motora vytiahnu cca 600 koní, my tipujeme ešte o trošku viac.

Mimochodom, turbodúchadlá umiestnené uprostred motora vo „V“ má aj 4,0 litrový motor V8 modelu E63 AMG a E63 S.

Ako vidieť z obrázkov, ktoré ako prvý uverejnil portál Carscoops, novú M5 už testujú na bežných cestách, avšak vo výraznej kamufláži. Vďaka nej nie je možné zočiť dizajn nového modelu, pre približnú predstavu v súčasnosti musí stačiť balík dizajnových fičúr radu 5 od M Performance, ktoré nájdete tu.


ZDROJ: Carscoops

Komentáre k článku


Stream naživo