2016-11-30 10:25:00
Land Rover Discovery
Land Rover Discovery
Zdroj: Land Rover

Oficiálne: Jaguar Land Rover bude na Slovensku vyrábať veľké SUV Discovery

Jaguar Land Rover oznámil, že v chystanom závode pri Nitre bude vyrábať nové veľké SUV Discovery.

Britská automobilka Jaguar Land Rover bude vyrábať nový Land Rover Discovery v dvoch európskych závodoch – v Solihulle vo Veľkej Británii a v Nitre na Slovensku. Ako dnes informovala, tento automobil bude hlavným produktom slovenskej fabriky, ktorá spustí výrobu v roku 2018.

Nová slovenská továreň s rozlohou 300.000 m2 predstavuje investíciu vo výške 1 miliardy GBP (1,17 miliardy eur) a zamestná 2800 ľudí. Závod bude mať ročnú výrobnú kapacitu 150.000 vozidiel a prvé autá zídu z výrobnej linky koncom roka 2018. S jeho výstavbou by po získaní povolení chcela automobilka začať koncom tohto leta.

Nitriansky závod Jaguar Land Rover má podľa rozhodnutia vlády SR z januára 2016 status významnej investície. Podnikateľský zámer sa bude realizovať na území Strategického parku Nitra, v katastrálnom území Dražovce a Lužianky, okres Nitra.

Memorandum o porozumení s britskou spoločnosťou podpísala slovenská vláda v auguste 2015. V decembri toho istého roka schválila automobilke poskytnutie štátnej pomoci vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný a nehmotný majetok v maximálnej výške 130 miliónov eur.

Viac o novom modeli zistíte v tomto článku.

jh
ZDROJ: TASR, Jaguar Land Rover

Komentáre k článku


Stream naživo