2016-11-29 13:45:00
Volkswagen Arteon
Volkswagen Arteon
Zdroj: Volkswagen

Volkswagen zverejnil skicu modelu Arteon, nahradí CC. Takto bude vyzerať

Volkswagen zverejnil prvé skice svojho budúcoročného tromfu. Volá sa Arteon.

A predtým sa volal CC. Ide o štvordverové kupé, ktoré by malo mať veľké piate dvere v štýle aký poznáme z modelov Superb (tzv. liftback). Oficiálne hovorí Volkswagen o športovej karosérii fastback. Nový model bude mať bezrámové okná dvier, výraznú aerodynamickú siluetu a dizajn do značnej miery ovplyvnený minuloročným konceptom Sport Coupe GTE.

Nový model bude postavený nad Passatom a mal by zaútočiť na vyššiu strednú triedu a bude v sebe kombinovať silného športového ducha s praktickosťou zastúpenou veľkým batožinovým priestorom. 

Podkapotou očakávame okrem tradičného spaľovacieho motora (neprekvapila by ani silná naftová verzia) moderné motorizácie na čele s hybridom. Neskôr by sa mohol objaviť aj Arteon s výhradne elektrickým pohonom. Keďže VW chystá v nasledujúcich rokoch elektromobilnú modelovú explóziu a do roku 2025 túži predávať pol milióna elektromobilov, je najvyšší čas začať.

A prečo Arteon? I keď by nám to mohlo pripomínať Panteón, nejde o odkaz na staroveké Grécko. Art v názve odkazuje na umenie – v spojitosti s autom na jeho „harmonické línie a emocionalitu“, eon by mal naznačovať prémiovosť, tak ako v mene čínskeho modelu Phideon.

Tak ako koncept pred rokom, aj nový model ukáže svoje krivky na autosalóne v Ženeve v marci. Dovtedy sa o jeho dizajne a technike Podkapotou dozvieme určite viac.

Zatiaľ nám musí stačiť vizáž samotného konceptu, od ktorého sa model podľa slov VW príliš nevzdiali. Oboje nájdete v galérii.

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo