2016-09-27 12:05:00
Jeep Compass 2017
Jeep Compass 2017
Zdroj: Jeep

Nový Jeep Compass je odhalený. Bude to Jeep Grand Cherokee v malom

Jeep Compass je kompaktné SUV, ktoré sa posadí medzi Renegade a Cherokee.

Jeep Compass je v produkcii od roku 2006. Po desiatich rokoch tak americká automobilka predstavuje nasledovníka. Jeho úlohou je zvýšiť predaje a prilákať k značke viac zákazníkov. Má byť tiež automobilom, ktorý osloví konzervatívnejších zákazníkov. Záujemcovia o malé a stredne veľké SUV mohli u značky Jeep vyberať iba z dvoch modelov – Renegade a Cherokee. Oba modely možno charakterizovať ako extravagantné. Nový Compass sa tak vtlačí medzi ne a ponúkne typické krivky modelov Jeep v menšom.

Jeep Compass sa predstavil iba pred niekoľkými hodinami vo výrobnom závode v Brazílii. Automobil v USA nahradí okrem Compassu tiež model Patriot. Dostane sa aj do Európy. Podľa automobilky ide o globálny model, ktorý bude ponúkať zákazníkom vo viac ako 100 krajinách sveta. Globálny model je pripravený niesť 17 rôznych motorizácií podľa krajiny výskytu.

V Európe by sa mali Podkapotou objaviť výhradne štvorvalcové motorizácie kombinovateľné so 6-stupňovým manuálom, alebo 9-stupňovým automatom a s pohonom predných, alebo všetkých štyroch kolies.

Predpokladáme, že kľúčom k úspechu na starom kontinente bude dvojlitrový naftový štvorvalec známy tiež z modelu Cherokee (či iných áut koncernu FCA). Teoreticky by základ naftovej ponuky mohol tvoriť tiež 1,6 litrový naftový agregát známy z modelov ako Renegade, či Tipo a ďalších.

Zdroj: Jeep

Benzínovú ponuku bude zastupovať nový prepĺňaný štvorvalec s objemom 2,0 litra, ktorý v USA označujú ako Hurricane. Či sa v modeli objaví aj menší 1,4 litrový prepĺňaný motor je otázne, jedine vo svojej najvýkonnejšej verzii (multiair), skôr si ale zákazníci budú môcť vyberať iba z dvojlitrov.

V USA sa očakáva prítomnosť benzínového motora s objemom 2,4 litra s označením Tigershark.

Na palube nového Compassu nebudú chýbať pokročile asistenčné systémy a multimediálny systém s veľkými zobrazovacími plochami. Viac než striedme informácie, ktoré sú aktuálne k dispozícii vám môžu prezradiť obrázky v galérii. Compass by sa do predaja mal dostať na jar budúceho roka.

 

jh
ZDROJ: Jeep, Motorautority

Komentáre k článku


Stream naživo