2016-09-22 13:25:00
SEAT Ateca X-Perience
SEAT Ateca X-Perience
Zdroj: Seat

Paríž: SEAT privezie do Francúzska drsnú Atecu X-Perience

SEAT na parížskom autosalóne 2016 predstaví koncept Ateca X-Perience. Z SUV offroad?

Tento automobil je vývojovým cvičením, demonštrujúcim možnosti modelového radu Ateca zvýraznením jeho dobrodružného charakteru a posúvajúcim všetky konvenčné hranice, tak znie vysvetlivka SEATu ku konceptu, ktorý si budú môcť pozrieť návštevníci autosalónu v Paríži.

Ateca X-Perience má oproti sériovému modelu zväčšenú svetlú výšku, odlišne vyladené pruženie, terénne pneumatiky s vysokým profilom na nových 18-palcových diskoch z ľahkej zliatiny, čierne plastové lemy blatníkov, modifikované nárazníky a lak karosérie odolný voči poškriabaniu. Na pohon slúži motor 2.0 TDI s výkonom 140 kW (190 k) v kombinácii so 7-stupňovou prevodovkou DSG, vybavenou ovládačmi na manuálne radenie na volante a pohonom všetkých kolies 4Drive. Prejazdnosť v teréne zvyšuje elektronická uzávierka diferenciálu XDS.

Karoséria  je nalakovaná matnou olivovo zelenou farbou symbolizujúcou dobrodružný charakter vozidla. Exteriér dopĺňajú detaily ako chrómované pozdĺžne lišty strešného nosiča, zadný spojler a zásterky namontované na zadnom nárazníku. V interiéri sú použité farby zladené s lakom karosérie, s ktorými kontrastuje oranžové prešívanie na volante, radiacej páke a poťahoch sedadiel.

Modelový rad Ateca bude na autosalóne v Paríži vystavovaný ako tretí hlavný pilier španielskej značky. V rámci najväčšej produktovej ofenzívy v histórii, SEAT v roku 2017 doplní svoje portfólio o tri nové modely.

Zdroj: Seat

 

 

jh
ZDROJ: Seat

Komentáre k článku


Stream naživo