2016-08-30 16:55:00
Nová Kia Rio
Nová Kia Rio
Zdroj: Kia

Úplné nová Kia Rio bude mať premiéru na jeseň v Paríži

Kia Rio je celosvetovo najpredávanejším modelom značky Kia.

Jej najnovšia štvrtá generácia sa vo svetovej premiére predstaví v Paríži 29. septembra 2016 na medzinárodnom autosalóne Mondial de l’Automobile.

Za novým pokrokovým dizajnom exteriéru ako aj interiéru modelu Kia Rio stoja návrhárske štúdiá Kia Motors v Nemecku a v Kalifornii, ktoré úzko spolupracovali s hlavným návrhárskym centrum automobilky v kórejskom Namyangu.

Prísne rovné línie a hladké povrchy dodávajú vozidlu nový výrazný charakter. Dlhší predný previs a kapota, dlhší rázvor a vzpriamené zadné C-stĺpiky sa zase podieľajú na tom, že automobil celkovo pôsobí istejšie a vyváženejšie ako predchádzajúca generácia.

Úplne nová Kia Rio ponúkne zákazníkom úžitkové a praktické vlastnosti stojace na vrchole triedy, rovnako ako aj bezpečnostné technológie, najmodernejšie komunikačné funkcie konektivity a samozrejme aj atraktívne jazdné vlastnosti.

Zdroj: Kia

Kia Rio je celosvetovo najpredávanejším modelom automobilky Kia Motors (v roku 2015 si na svetových trhoch našla vyše 473 000 zákazníkov). Kia Rio novej generácie v špecifikácii pre európske trhy sa začne vyrábať koncom roka 2016, dátumy štartov výroby pre ostatné regióny majú byť oznámené tesne pred uvedením na trh.

Tlačová konferencia Kia na tohtoročnom autosalóne Mondial de l’Automobile je naplánovaná na 29. Septembra o 14:45 stredoeurópskeho času. Stánok automobilky Kia Motors bude v hale č. 3 výstavného centra Porte de Versailles (Paris Expo).

Zdroj: Kia
Zdroj: Kia

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo