2016-08-30 14:20:00
Škoda Kodiaq interiér
Škoda Kodiaq interiér
Zdroj: Škoda auto

Škoda KodiaQ - vieme, ako vyzerá vo vnútri

Krátko pred svetovou premiérou umožnila česká automobilka nahliadnuť do interiéru modelu ŠKODA KodiaQ.

Prvé fotky dokazujú, že aj v interiéri vsádza ŠKODA na moderný, čistý a výrazný dizajnový jazyk. Súčasne ukazujú vysoké a nekompromisný nároky značky na funkčnosť a spracovanie. Nová meradlá stanovuje ŠKODA v oblasti priestrannosti - model KodiaQ ponúka najväčší batožinový priestor v triede a na želanie bude dodávaný aj v sedemmiestnej verzii.

Interiér vozidla ŠKODA KodiaQ pôsobí výrazne a robustne. Podobne ako pri ostatných modeloch značky ŠKODA je nielen moderný a elegantný, ale zodpovedá aj požiadavkám kladeným na automobil SUV. Každý detail sa vyznačuje čistotou a precíznosťou, forma a funkcie sú v súlade. Expresívne a elegantne navrhnutá prístrojová doska vsádza na prehľadnosť. Je rozdelená na dve symetrické zóny určené pre vodiča a spolujazdca. Výrazné vertikálne prvky, ako napr. štyri veľké výduchy ventilácie, sú charakteristickým poznávacím znamením interiéru.

Dva prostredné výduchy obklopujú rozmerný displej palubného infotainment systému. Jeho
hrany pokračujú v hornej časti prístrojovej dosky a tvoria trapézovitý motív, pripomínajúci
podobný detail na prednej kapote modelu ŠKODA KodiaQ. Veľký displej je navrhnutý v dizajne pripomínajúcom sklo. Ovládanie je Simply Clever, teda logické a intuitívne. Všetky ovládače a funkcie sú ľahko dostupné a navrhnuté intuitívne. Sedadlá sú vyrobené z kvalitných materiálov a poskytujú vodičovi aj spolujazdcovi vysokú mieru pohodlia.

Zdroj: Škoda auto
Zdroj: Škoda auto

Typickým poznávacím znamením vozidiel značky ŠKODA je tiež nadpriemerná ponuka miesta v interiéri, ktorá stanovuje meradlá v triede: Konštruktéri modelu KodiaQ dokázali vyťažiť z vonkajších rozmerov - dĺžka 4,70 metra a šírka 1,88 metra, maximum pre interiér. Na želanie sa prvýkrát ponúka toto SUV dokonca aj so tretím radom sedadiel. Vďaka možnostiam sklápania, pozdĺžneho posunu zadných sedadiel a nastavenia sklonu operadiel sa môže interiér modelu KodiaQ pružne prispôsobiť aktuálnym prepravným potrebám podľa počtu osôb aj množstva batožiny. S objemom 720 až 2065 l (pri sklopených sedadlách po strop) ponúka päťmiestna ŠKODA KodiaQ najväčší priestor pre batožinu v triede.

Zdroj: Škoda auto

Na želanie dodávané prvky ako napríklad vyhrievaný veniec volantu prispievajú k vysokej úrovni komfortu. To platí aj pre viac ako 30 Simply Clever riešení. Patria k nim okrem iného ochrana hrán dverí, elektricky ovládaná detská poistka v zadných dverách, alebo opierky hlavy poskytujúce oporu pri spaní.

Nová ŠKODA KodiaQ oslávi svetovú premiéru 1. septembra 2016 v Berlíne. Pôsobivú
inscenáciu s prvkami filmu, hudby a tanca bude spoločnosť ŠKODA AUTO prenášať od 19. hodiny naživo cez internet. Na akcii bue mať zastúpenie aj naša redakcia a po návrate sa dozviete ďalšie podrobnosti.

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo