2016-02-14 13:05:00
Fiat Tipo combi a
Fiat Tipo combi a Fiat 500X Abarth
Zdroj: Autoevolution, Caradvice.com.au, vezess.hu

Novinky od Fiatu: Fiat Tipo Combi už testujú. Chystá sa aj 500X Abarth a 124 Abarth

Automobilka Fiat chystá niekoľko ťahákov, ktoré by jej mali pomôcť získať stratené pozície. Tým naj je model Tipo.

Automobilka Fiat zažíva v ostatných mesiacoch doslova renesanciu. Začalo to novým crossoverom 500X, ktorý sa rýchlo po uvedení stal hitom nielen na domácej pôde v Taliansku. Následne prišiel model 124 Spyder a Tipo, ktoré na rozdiel od 500X vychádzajú zo slávnej histórie talianskej automobilky.

Nedávno sme vás informovali o tom, že v Poľsku už testujú nový Fiat Punto, ktorý sa v Poľsku bude aj vyrábať. Modelový rád Fiatu tak dostane významné posily, no príjazd nových modelov a verzií nekončí. Okrem Tipa sedan je už takmer pripravený Fiat Tipo hatchback a na cestách už zarezávajú aj testovacie prototypy modelu Tipo combi. Práve combi by pre európskeho zákazníka mohlo byť tým pravým orechovým, i keď nemožno pochybovať o úspechu Tipa sedan i hatchback. Autá majú namiešaný kvalitný kokteil dizajnu, praktickosti, nízkej ceny a dôveryhodnej techniky (atmo štvorvalce a pod).

Tipo Combi by malo mať Podkapotou tie isté motorizácie ako Tipo sedan. Všetko by malo začínať na 95-koňovej verzii atmosférickej 1,4 litrovej štvorvalcovej pohonnej jednotke. Tú pri Tipe sedan dopĺňa motor s objemom 1,6 litra zvaný E.torq, ktorý je spriahnutý výhradne so šesťstupňovým automatom. Naftovú ponuku štartuje 1,3 litrový Multijet, ktorý dopĺňa 1,6 litrový rovnomenný štvorvalec.

Combi by malo konkurovať nielen cenou, ale tiež rozmerným batožinovým priestorom a zaujímavým vzhľadom.

Zdroj: Autoevolution, Caradvice.com.au, vezess.hu
Zdroj: Autoevolution, Caradvice.com.au, vezess.hu

Veľkú radosť z modelovej ofenzívy musia mať aj v Abarthe. Model 500 už nebude jediným reálnym Abarthom (po odchode Punta Abarth). Abarth testuje prvé verzie modelu 500X Abarth. Ten by okrem športovejšieho vzhľadu a podvozku mal dostať aj mimoriadne silné motory 1,4 MultiAir. Najsilnejšia verzia by mohla mať až 160 kW a to je na malý prepĺňaný štvorvalec naozaj poriadne vysoké číslo. Základ by mal tvoriť ten istý motor s „iba“ 130 kW. Šéf Abarthu sa o 500X vyjadril veľmi pochvalne, tvrdí, že v tomto prípade má Abarth naozaj na čom stavať. Obrázok nižšie zachytáva 500X Abarth počas testovania. Vozidlo je odeté v štandardnom kabáte modelu 500X. Príslušnosť k inej fajte prezrádzajú športové pneumatiky od Alfa Romeo.

Zdroj: Autoevolution, Caradvice.com.au, vezess.hu

Rovnaké výkonnostné parametre by mohol mať aj chystaný Fiat 124 Spyder Abarth. Ten okrem podobných motorizácií ponúkne navyše športový vzhľad.  

jh
ZDROJ: Autoevo, Caradvice

Komentáre k článku


Stream naživo