2016-02-02 09:40:00
Vision S Škoda
Vision S Škoda
Zdroj: SKoda

​SUV od Škody – Prvé oficiálne skice obra menom Vision S. Má 3 rady sedadiel!

Škoda chystá do Ženevy premiéru konceptu menom Vision S. Poodhalí vzhľad sériového SUV.

Automobilka už niekoľko rokov pripravuje crossover, ktorý dokáže ponúknuť až 7 miest. Koncept zatiaľ stavia na komfortnejšie šesťmiestne usporiadanie. Vision S je koncept, ktorý uvádza nový dizajnový jazyk automobilky do segmentu SUV. Daný model, ktorý z konceptu Vision S vznikne (S ako prvé písmeno skratky SUV) sa zaradí nad model Yeti. Automobil má dĺžku 4,7 metra, šírku 1,91 metra a výšku 1,68 metra.

Najdôležitejším prvkom konceptu je pochopiteľne dizajn. Vision S má reflektovať „emocionálne pôsobivý šarm značky tým, že má všetky hrany a tvary čisté, precízne a ostro tvarované.“

Tak ako sme pri práci Jozefa Kabáňa a jeho tímu v Škodovke zvyknutí, koncept sa hrá so svetlom, nadväzuje na kryštalické svetlomety a vyznačuje sa výraznou plasticitou dizajnových prvkov smerujúcich k logu automobilky. Kryštálový efekt zdôrazňuje využitie LED svetlometov, ktoré aj rozdelením majú zvýrazniť charakter vysokej stavby a mohutnosti SUV.

Zatiaľ čo vpredu dominuje značka a odkaz na český kryštáľ, zboku zas dizajn podčiarkuje známa Tornado línia. Klesajúca línia strechy s dlhým spoilerom na konci a ostro zakončená zadná časť majú vyvolať dojem dynamiky. Vzadu zas ľahko spoznáte svetlomety tvarované do C, avšak v tomto prípade už nejde len o samotné svetlomety, C-čko vytvárajú prostredníctvom spodného "brzdového" svetla v nárazníku. 

Iste, showcar sa bude od reálneho automobilu výrazne odlišovať, avšak mnohé dizajnové prvky zostanú.

Zdroj: SKoda

jh
ZDROJ: SKoda

Komentáre k článku


Stream naživo