2016-01-19 15:45:07
Peugeot 508 GT
Peugeot 508 GT Ilustračné foto
Zdroj: Ján Hargaš

Peugeot 208 a 508 prešli cez náhodné testy francúzskej vlády. Dôvod: BlueHDi

Koncern PSA Peugeot Citroen sa emisných testov nebojí. Vďaka technológii BlueHDi neočakáva problémy.

PSA Peugeot Citroën sa teší z prvých výsledkov, ktoré získali modely Peugeot 208 a Peugeot 508 testované technickou komisiou pod záštitou Ministerstva životného prostredia, trvalo udržateľného rozvoja a energetiky, v súlade so schválenými nariadeniami a hodnotami. Skupina neočakáva problémy s emisiami ani pri ďalších testovaných modeloch.

Testy potvrdzujú účinnosť systému dodatočného spracovania výfukových plynov „BlueHDi“, ktorý pozostáva zo selektívnej katalytickej redukcie (SCR) umiestnenej pred filtrom pevných častíc (FAP), aby eliminovala až 90% oxidov dusíka (NOx) produkovaných dieselovým motorom a tým znížila emisie NOx na úroveň hodnôt blízkych pre benzínové vozidlá. Dieselové motory si podľa PSA aj naďalej zachovávajú výhodu a vykazujú o 15% menej emisií CO2 a spotrebu nižšiu o 20% v porovnaní s benzínovými. V súčasnosti systém „BlueHDi“ považuje profesionálna verejnosť, ako aj pozorovatelia, za najúčinnejšie zariadenie na spracovanie oxidov dusíka (NOx).

Skupina PSA Peugeot Citroën bola presvedčená o efektívnosti tejto technológie, tak ju vyvinula a investovala do nej. Uviedla ju v roku 2013, t.j. dva roky pred zavedením emisnej normy, a postupne ju nasadila na všetky dieselové modely Euro6. Investície do rozvoja SCR predstavujú niekoľko stoviek miliónov EUR. Skupina PSA Peugeot Citroën podala vyše sto žiadostí o patent na túto technológiu „BlueHDi“, ktorá je predmetom neustáleho vývoja a má potenciál na zlepšenie efektívnosti a zníženie nákladov do septembra 2017 (emisná norma Euro6.2).

Skupina PSA Peugeot Citroën pokojne a s dôverou očakáva ďaľšie výsledky testov vykonávaných francúzskou vládou. Testy zahŕňajú 110 modelov áut s naftovými motormi s náhodným výberom a výberom podľa trhového podielu vo Francúzsku.

Skupina PSA Peugeot Citroën v súčasnosti pracuje na rozvoji druhej generácie elektrických vozidiel a na novej ponuke hybridných plug-in benzínových vozidiel, ktoré budú uvedené na trh v roku 2019.

jh
ZDROJ: Tlačová správa PSA

Komentáre k článku


Stream naživo